šport TV 1 logo
15:00
Primorska - Krka Liga Nova KBM
šport TV 2 logo
15:45
Napoli - Atalanta Serie A
šport TV 3 logo
15:00
Polfinale: Leinster - Toulouse Champions Cup

Ferrarijevci v mladem Schumacherju vidijo očetove sledi

Avtor: Marko Premrl
12. 4. 2019, 16.43

Pregovor o jabolku in drevesu je v dirkaški družini Schumacher očitno padel na plodna tla. V ekipi Ferrarija, kjer je sin nekdanjega svetovnega prvaka Michaela Schumacherja Mick nedavno opravil prve teste dirkalnika formule 1, so nad mlajšim članom slavne dirkaške družine navdušeni.

Vodja Ferrarijeve ekipe Mattia Binotto je po opravljenih testih, mlajši Schumacher je prvič v karieri sedel za volanom Ferrarijevega dirkalnika formule 1, dejal, da sta si po dirkaški plati z očetom zelo podobna.

“Dolgo ga nisem videl in sprva se mi ni zdel podoben Michaelu. Ko pa je sedel v avto, je bilo vse enako. Za volanom se obnaša enako, ima podoben pristop, pogovarja se o razmerah, vse ga zanima. Tudi v odnosu z mehaniki je podoben očetu,” je Micka pohvalil Binotto.

Vseeno pa je ocenil, da je še prezgodaj, da bi 20-letnega Micka obremenjevali s prevelikimi pričakovanji. “Ni bil naš načrt, da bi ga takoj potegnili v svet formule 1. Bolj pomembno je, da se uči, da pravilno izvede dirkaško zorenje. Sezona v formuli 2 mu bo koristila, vidi se, da vsak dan napreduje,” še pravi Binotto.

Schumacherjev sin – njegov oče je po smučarski nesreči leta 2013 še vedno v domači zdravniški oskrbi, o njegovem zdravstvenem stanju pa javno ni znanega skoraj nič – je letos po nastopih v formuli 3 prestopil v višji tekmovalni razred in začel tekmovati v formuli 2, na prvi dirki v Bahrajnu je bil osmi in šesti.

Januarja se je pridružil Ferrarijevi dirkaški akademiji in tako nadaljeval družinsko povezavo s to ekipo, v kateri je njegov oče dolga leta uspešno nastopal v formuli 1.

 

Foto: Guliver/Getty Images
VIR: STA

Priporočamo še

1

Da Juventinom ne bo treba več v cirkus …...Več

2

Moderni Ajax veliko dolguje Johanu Cruyffu...Več

3

Nejc Mravlja: Bo 100 milijonov dovolj za nakup Hazarda?...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Anže Kopitar: “Zavedam se, da moram biti nosilec in vodja reprezentance” (video)...Več

2

Ivo Jan: Jan Muršak se je odločil, da ne bo zraven (video)...Več

3

VIDEO: Kraljevski dve minuti in dve epski mojstrovini Iličića...Več