single
[9]
120517

Ferrari Challenge le na ŠPORT TV

Avtor: Rene Vidmar
5. 3. 2021, 12.41

Ljubiteljice in ljubitelji bencinskih hlapov ter predvsem Ferrarijev boste ta konec tedna prišli na svoj račun, saj na Šport TV prihaja visokooktanska dirkaška serija Ferrari Challenge.

Na prireditvi, kjer bo zaradi vseh omejitev precej manj udeležencev kot pretekla leta, bo tekmovalo približno petdeset avtomobilov. Ti prihajajo iz programa XX, F1 Clienti in Ferrari Challenge. Slednji bo predstavljal zadnje dejanje nove serije, v kateri se bodo za preostale naslove v neposrednem obračunu pomerili ameriški in evropski vozniki.

Toda kaj pravzaprav je Ferrari Challenge? Začetki relativno mlade dirkaške serija segajo v leto 1993, ko se je v lastnikih Ferrarijev (348 Berlinetta) prebudila želja po dirkanju. V prvenstvu pa lahko, kot pove že samo ime, sodelujejo le dirkalniki znamke Ferrari. Danes v seriji Ferrari Challenge dirkači tekmujejo v treh svetovnih divizijah (v Evropi, ZDA in Italiji). Evropsko prvenstvo pa je razdeljeno v še dve kategoriji in sicer Trofeo Pirelli, kjer tekmujejo profesionalni vozniki, ter v Pokal Shell, ki je namenjena amaterskim voznikom.

 

 

 

 

 

 

Petkov spored začenjamo s prenosom dveh dirk, in sicer za pokal Trofeo Pirelli in Copa Shell. V soboto, takoj po kvalifikacijah, bosta sledili naslednji dve dirki za omenjena pokala. Dirkaški konec vikenda pa se bo zaključil s tekmovanjem dirkačev razreda Pro in AM, ki se bodo pomerili za naslov svetovnega prvaka.

Foto: Guliver/Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Pancar ogret za sezono, vožnja na treningu že “na polno” (VIDEO)...Več

2

Epska provokacija: Skupinica otrok “pila” živce navijačem velikih rivalov (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Magovac z zadetkom s svoje polovice načel mrežo Lustenaua...Več

Najbolj brano ta mesec

1

”Novim zmagam naproti” – Gajser in HRC Honda predstavila nov ”look” (FOTO)...Več

2

FOTO: Iličić na treningu s pozlačenimi kramponi...Več

3

Tim Gajser vse bližje dokončanju svoje nove proge (VIDEO)...Več