single
[9]
162048

Ferrari Challenge Europe se vrača na Šport TV!

Avtor: Rene Vidmar
18. 6. 2022, 09.03

Ljubiteljice in ljubitelji bencinskih hlapov ter predvsem Ferrarijev boste ta konec tedna prišli na svoj račun, saj na Šport TV vnovič prihaja visokooktanska dirkaška serija Ferrari Challenge.

Ferrari Challenge Europe se na tretji postaji sezone po trinajstih letih ponovno vrača na Madžarsko. Na legendarnem dirkališču Hungaroring, ki se nahaja le nekaj kilometrov od prestolnice naše vzhodne sosede, se bo pomerilo petdeset dirkačev.

Toda kaj pravzaprav je Ferrari Challenge? Začetki relativno mlade dirkaške serija segajo v leto 1993, ko se je v lastnikih Ferrarijev (348 Berlinetta) prebudila želja po dirkanju. V prvenstvu pa lahko, kot pove že samo ime, sodelujejo le dirkalniki znamke Ferrari. Danes v seriji Ferrari Challenge dirkači tekmujejo v treh svetovnih divizijah (v Evropi, ZDA in Italiji). Evropsko prvenstvo pa je razdeljeno v še dve kategoriji in sicer Trofeo Pirelli, kjer tekmujejo profesionalni vozniki, ter v Pokal Shell, ki je namenjena amaterskim voznikom.

Dirki iz omenjenih dveh razredov si boste v soboto in nedeljo lahko v neposrednem prenosu lahko ogledali samo na Šport TV.

Ferrari Challenge Europe 2022: Trofeja Pirelli, Hungaroring, prva dirka, v soboto od 13.25 na Š1, druga dirka v nedeljo od 13.25 na Š1! Pokal Shell, Hungaroring, prva dirka, v soboto od 15.55 na Š1, druga dirka v nedeljo od 15.55 na Š2!

Foto: Imago Sports via Guliver

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Iz nebes v pekel; najprej branil kot Kahn, nato pa …...Več

2

Velikonja za ŠTV: V Gorici sem vodja ekipe in zadolžen za prenašanje znanja...Več

3

VIDEO: Velika drama na footgolf turnirju na Ptuju, na koncu zmaga Slovencu...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Jan Pokeršnik: “Nova oblika odbojke na mivki je prinesla veliko razburljivosti”...Več

2

30 najvrednejših nogometašev Bundeslige...Več

3

Herlings: ‘’Zdajšnje kvalifikacije so dolgočasne!’’...Več