pismo ikona
šport TV 1 logo
08:45
Bologna - Atalanta Serie A
šport TV 2 logo
08:45
Genk - Anderlecht Belgijska liga
šport TV 3 logo
08:45
Kadetten Schaffhausen - Kristianstad EHF Liga prvakov

Federer pozval ATP in WTA, da se združita

Avtor: Marko Premrl
22. 4. 2020, 18.00

Roger Federer, eden najboljših teniških igralcev vseh časov, je danes vodstvi moške in ženske turnejo ATP in WTA pozval, da se združita. "Mislim, da ni bolj primernega časa od zdajšnjega, ko razsaja epidemija covida-19, da pride do združitve," je tvitnil švicarski as.

“Ne govorim o združitvi na igriščih, ampak dveh organov, ki bi nato skupaj določila neka skupna pravila. Navijačem bi lahko olajšalo spremljanje teniškega sveta. Zdaj so zmedeni, ker turnirje vodita različni organizaciji, ker obstajajo različni sistemi za razvrščanje, različni logotipi, različna spletna mesta, različne kategorije turnirjev…,” je dejal Federer.

Novi izvršni direktor ATP Andrea Gaudenzi je v prvih intervjujih že obljubil večje sodelovanje z WTA in izrazil spoštovanje do ženskega tenisa. “Tenis ima odličen ženski izdelek, tudi publika spremlja tako moške kot ženske turnirje, skupni pa bi še povečal zanimanje. To dokazujejo grand slam turnirji, ki so pod pristojnostjo ITF, in tudi drugi turnirji, za katere skrbimo mi in WTA,” trdi Gaudenzi, ki meni, da je prav tenis naredil največ pri promociji ženskega športa.

“Lahko smo ponosni na to, tudi drugi športi bi se morali zgledovati po nas. Menim, da je to eden od glavnih razlogov, da se televizijske hiše zanimajo za naš šport.”

 

Foto: Guliver/Getty Images
VIR: STA

Priporočamo še

1

Brat Nejc pridno snemal, Tim pa letel kar 40 metrov (VIDEO)...Več

2

(INTERVJU) Aleš Mertelj: Nobenih težav ne bi imel s povratkom na Češko...Več

3

In vendar se (znova) kotali...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Portret legende: Alessandro Del Piero...Več

2

FOTO: Ruska atletska lepotica: Ponudili so mi 200.000 mesečno...Več

3

Iz Beneventa: Slovenci, to je vaš nov Josip Iličić...Več