single
[1176]
143610

Febvre začel okrevanje po dvojnem zlomu noge

Avtor: Klemen Verlič
29. 11. 2021, 18.16

Francoski dirkač Romain Febvre, ki je nedavno v letošnji sezoni svetovnega prvenstva v motokrosu v razredu MXGP zasedel drugo mesto pred slovenskim dirkačem Timom Gajserjem, je na ekshibicijski dirki v superkrosu v Parizu konec tedna po padcu končal z dvojnim zlomom desne noge. Njegova ekipa je danes sporočila, da okrevanje poteka po načrtih.

Iz ekipe Kawasaki so za uradno spletno stran tekmovanja potrdili, da je Febvre uspešno prestal operacijo zlomljene golenice in mečnice, zdaj pa ga čaka nekaj tednov počitka, preden bo začel priprave na sezono 2022.

“Ni bil ravno način, na katerega bi si želel končati sezono 2021. Bil sem zadovoljen s svojimi vožnjami, nisem preveč tvegal, bil sem vse bolj samozavesten na progi, potem pa je sledil padec. V karieri sem že bil poškodovan, vem, kaj me čaka, vrnil se bom še močnejši,” je sporočil Febvre.

Nekdanji svetovni prvak (2015) v MXGP je letos v troboju za naslov z Gajserjem in Nizozemcem Jeffreyjem Herlingsom, ki se je odvijal vse do zadnje dirke sezone, na koncu iztržil skupno drugo mesto, prvak je postal Herlings.

Foto: Wolfgang Fehrmann via Guliver
Vir. STA

Zadnje video vsebine

1

Blešči se od zlata! Šampion Verstappen predstavil svojo novo opremo (VIDEO)...Več

2

Smučar ali hokejist? Kako se je Blažič odločil za poklic košarkarja (video)...Več

3

Zoran Dragić: Ob povratku je bilo kar malo čudno, imam pa veliko motivacijo...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Dobrodelni Memorial Milana Ščulca pripadel Kopru...Več

2

Luka Modrić, ubrani mojster neskončne simfonije...Več

3

Prva violina HRC Honde začela s pripravami na novo sezono (FOTO)...Več