single
[1176]
162416

Febvre se vrača, Herlings znova izrazil željo po nastopu v Ameriki

Avtor: Urban Kolman
22. 6. 2022, 10.52

Po enotedenskem premoru se ta konec tedna vrača motokros. Na VN Indonezije bomo lahko znova spremljali Tima Gajserja. Slovenski šampion se je na prejšnji dirki na VN Nemčije vrnil v zmagovalno formo in zasedel 1. mesto. Ali bo formo nadaljeval tudi v Aziji, boste izvedeli v nedeljo že od 6.00 dalje na Šport TV.

Medtem ko je Gajser enotedenski premor izkoristil za treninge na domači progi, je eden od glavnih dveh lanskih konkurentov Romain Febvre nadaljeval s tekmovalno vrnitvijo. Pretekli konec tedna se je udeležil dirke v nizozemskem prvenstvu in na koncu stopil na stopničke. Na prvi dirki je zmagal, medtem ko je drugo začel odlično, a se zadovoljil s končnim četrtim mestom.

Po odlični prestavi v Rhenenu je Francoz dejal: “Vedno želim čim več dirkati, saj je to tisto, kar trenutno pogrešam. Današnji cilj je bil, da na motorju preživim čim več časa. Proga je bila zahtevna in na splošno sem zadovoljen. Od prejšnjega vikenda smo napredovali. Zjutraj sem se počutil dobro in dosegel drugi najhitrejši čas, nato pa potrdil moč motorja z dvema holeshotoma.”

Medtem se je oglasil tudi drugi glavni konkurent Gajserja v prejšnji sezoni Jeffrey Herlings, ki je letošnjo izpustil zaradi poškodbe. Nizozemec je na začetku leta ciljal vrnitev in nastop v ameriški AMA National, a se poškodba ni pozdravila pravočasno.

Herlings je v intervjuju dejal: “Prvenstvo je kratko z le 12 dirkami v seriji iz tedna v teden. Ne bi se bil sposoben boriti za naslov prvaka, zato sem se na koncu odločil, da ne bom nastopil. Moj dolgoročni cilj je še vedno dirkati v AMA, verjetno bom to storil v zadnjem letu svoje kariere.”

VN Indonezije si boste lahko v prenosu na ŠTV ogledali v nedeljo. Začnemo z MX2 ob 6.00, uro kasneje pa še MXGP.

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Gajser “osmodil” Prada po zunanji in postal kralj Indonezije...Več

2

NAPOVED TEDNA: Danes odbojka, nato pa motokros in Prva liga Telemach!...Več

3

VIDEO: Drugič zapovrstjo in osmič v sezoni donela slovenska himna...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Jan Pokeršnik: “Nova oblika odbojke na mivki je prinesla veliko razburljivosti”...Več

2

30 najvrednejših nogometašev Bundeslige...Več

3

Herlings: ‘’Zdajšnje kvalifikacije so dolgočasne!’’...Več