single
[4]
116634

Fasel še vedno za to, da bo SP v hokeju v Belorusiji

Avtor: Marko Premrl
13. 1. 2021, 14.20

Predsednik Mednarodne hokejske zveze (IIHF) Rene Fasel je za švicarsko televizijo SRF dejal, da bo svetovno prvenstvo v hokeju na ledu letos potekalo tudi v Belorusiji, kot je bilo predvideno. To je dejal po obisku pri dolgoletnemu beloruskemu predsedniku Aleksandru Lukašenku, katerega ponovna izvolitev avgusta lani je sprožila val protestov.

Prvenstvo v Minsku in Rigi je predvideno med 21. majem in 6. junijem skupaj z Latvijo.

“Zamislite si, da bi sedaj odpovedali SP v Belorusiji. Bi to kaj spremenilo razmere v državi? Zagotovo ne bi … Imamo pogodbo s Hokejsko zvezo Belorusije. Naša dolžnost je, da izpeljemo SP. Gotovo bi bile posledice, če ne bi imeli sedaj prvenstva,” je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa na finančne posledice po obisku Lukašenka opozoril 70-letni Švicar Fasel.

Takih protestov v Belorusiji, kot so izbruhnili po izvolitvi Lukašenka, po razpadu Sovjetske zveze še ni bilo. Med številnimi preganjanimi in aretiranimi so bili tudi tamkajšnji športniki. Zato je 7. decembra izvršni odbor Mednarodnega olimpijskega komiteja začasno iz vseh svojih dogodkov, tudi olimpijskih iger, izključil vodstvo Olimpijskega komiteja Belorusije na čelu z njegovim predsednikom Lukašenkom. Športniki te države bodo sicer lahko sodelovali na OI.

Predsednik latvijske vlade Krisjaniš Karinš je že večkrat izrazil dvom o možnosti Belorusije, da bi prihodnje leto skupaj z njegovo državo gostila SP v hokeju na ledu. Pri tem je izpostavil tudi varnostne razloge, ki bi lahko marsikatero reprezentanco odvrnile od potovanja v Belorusijo.

IIHF je pod vse večjim pritiskom, da zamenja gostitelja, tudi znotraj zveze pa že dva tedna potekajo pogovori o možnosti, da bi ob našli nadomestnega prireditelja namesto Belorusije.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

Med množico Francozov po derbiju Ligue 1 pretep dveh italijanskih reprezentantov (VIDEO)...Več

2

Po enajstih letih črno-modra navijaška norija na ulicah Milana (VIDEO)...Več

3

Junak Interjevih navijačev pred Meazzo dobil čudovit grafit (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Marotta provocira Juventine: Komaj čakam, da pridem v Torino kot prvak...Več

2

Tim Gajser: Najtežje pričakujem ponovno druženje z navijači...Več

3

Andrea, kaj ti je bilo tega treba?...Več