single
[1176]
138591

Gajser po novo zmago v Francijo, znova tudi z rdečo številko

Avtor: Kenny Jan
8. 10. 2021, 08.47

V nedeljo, 10. oktobra, bo v Franciji na sporedu 12. dirka sezone svetovnega prvenstva v motokrosu. Lacapelle Marival na jugozahodu Francije bo prizorišče nove preizkušnje sezone za motokrosiste, ki se potegujejo za točke svetovnega prvenstva. Slovenske barve bosta zastopala Tim Gajser in Jan Pancar, vnovič pa se bo med evropsko konkurenco preizkusil tudi Jaka Peklaj.

Tim Gajser, HRC Honda

Tim Gajser je imenitno opravil z zadnjo dirko v Teutschenthalu. Nemško preizkušnjo je dobil in znova prejel rdečo številko za vodstvo v skupnem seštevku točkovanja za svetovno prvenstvo v razredu MXGP. Poškodba ključnice, ki ga je pestila in zaradi katere ni bil stoodstoten, mu ni povzročala težav med vožnjami, zato je lahko v njih znova užival.

Če je bil v prvi morda še malce zadržan in je v cilj pripeljal tretji, pa je v drugi na motorju spet demonstriral mojstrstvo, saj jo je prepričljivo dobil. Pomenljiv je podatek, da je Romain Fevbre na drugem mestu v cilj pripeljal krepkih 12 sekund za Gajserjem, tretji Jeffrey Herlings pa je za slovenskim šampionom zaostal celo za več kot 36 sekund.

”Zelo sem zadovoljen z opravljenim in to bom poskušal ponoviti tudi na novem prizorišču v Franciji,” je bil kratek ter neposreden aktualni branilec naslova svetovnega prvaka, ki se zaveda, da bo proga z imenom Georges Filhol – Terrain de Bel Air nova zahtevna preizkušnja zanj in celotno Hondino podporno ekipo, ki mu stoji ob strani.

V skupnem seštevku točkovanja za svetovno prvenstvo ima Gajser le dve točki več od Herlingsa, tretji Fevbre pa za Gajserjem zaostaja osem točk. Do konca sezone, ki se bo predvidoma končala 10. novembra v Mantovi, bodo v mesecu dni tekmovalci odpeljali kar osem dirk, zato bodo v boju za naslov svetovnega prvaka najbrž odločale malenkosti. Do izraza bo zanesljivo prišla tudi telesna pripravljenost, s katero pa Gajser kljub poškodbi, ki jo je doživel pred mesecem dni, nima težav.

Jan Pancar na nemško dirko v Teutschenthalu ne bo imel lepih spominov, saj se mu je že v prvem krogu prve vožnje primerila napaka, zaradi katere je izgubil ogromno časa in nato ni več zmogel priti do mest, ki prinašajo točke svetovnega prvenstva v razredu MX2. Pri tem je utrpel tudi zvin gležnja, ki ga je v drugi vožnji oviral, a ne do te mere, da ne bi prišel do 18. mesta in novih treh točk v skupnem seštevku.

Poškodba še ni sanirana, a dobra bandaža bo verjetno poskrbela, da se Pancar z njim ne bo preveč obremenjeval. Zaveda se, da mora predvsem popraviti štarte, veliko pa bo odvisno tudi že od kvalifikacij, s katerimi v tej sezoni zagotovo ni najbolj zadovoljen. Vsekakor je nova proga za Pancarja nov izziv, ki mu bo kos le v primeru, da se ga bo lotil brez kompromisov, agresivno in maksimalno odločno.

Tretji voznik z licenco AMZS na progi v Lacapelle Marivalu bo Jaka Peklaj, ki se bo znova poskusil v evropski konkurenci voznikov razreda EMX 125. V Nemčiji se član moštva 62motosport in varovanec Klemna Gerčarja ni uspel prebiti skozi kvalifikacije na dirko. Zagotovo pa je nabral obilo dragocenih izkušenj, ki jih bo lahko morda s pridom uporabil že na francoski preizkušnji.

Za preboj med štirideseterico, ki bo dobila priložnost na dirki, bo potrebno premagati vsaj 25 tekmecev, kar za mladega upa slovenskega motokrosa ne bo lahka naloga, če vemo, da šele prvo leto vozi motor s prostornino do 125 kubičnih centimetrov.

VN Francije, v nedeljo, od 12.00 naprej, samo na programu Š1. Vabljeni v našo družbo! 

Vir: AMZS
Foto: HRC Honda

 

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Na ŠPORT TV ta teden v ospredju predvsem ljubljanska moštva...Več

2

Kamerunec v Sežani: Morda bo pa Tabor kmalu velika ekipa (video)...Več

3

Ambiciozni načrti direktorja Cedevite Olimpije: ‘’Cilj je igranje v Evroligi!’’(VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Honda obiskala dom Gajserja in pripravila krajši dokumentarec...Več

2

Victor Osimhen: nov neapeljski vladar...Več

3

Kek utišal samozavestne Ruse: ”V Ljudskem vrtu ni favorita!”...Več