single
[9]
163475

Extreme E: Sardinija gosti vrhunec sezone

Avtor: Rene Vidmar
5. 7. 2022, 08.54

Le še nekaj ur nas loči od pričetka dirkaške serije Extreme E. Sardinija bo namreč gostila drugo in tretjo postajo v sezoni. Dirka velja za vrhunec sezone, zato je ne gre zamuditi. Prenose obeh preizkušenj si boste lahko ogledali samo na Šport TV.

V seriji Extreme E nastopa deset ekip, ki se med seboj merijo s popolnoma električnimi SUV-ji. Za volanom vsake ekipe se izmenjujeta po ena ženska in en moški. Uvodno prizorišče sezone je februarja pripadlo Savdski Arabiji. Po dveh dirkah na Sardiniji pa bosta v koledarju na sporedu še dve destinaciji. Ekipe se bodo septembra pomerile v Čilu, urugvajska obala pa bo novembra gostila zaključek sezone.

Extreme E je sicer novoustanovljena dirkaška serija, ki je luč sveta ugledala leta 2021. Prizadeva si za promocijo trajnostnih rešitev. Glavni razlog za nastanek tekmovanja je bila skrb za podnebne spremembe. Cilj serije je predstaviti oddaljena okolja, ki jim grozijo podnebne spremembe in na ta način spodbuditi k ukrepom za prihodnost našega planeta.

Med dirkači, ki tekmujejo v Extreme E, lahko najdemo tudi kar nekaj znanih imen. Med njimi lahko izpostavimo Španca Carlosa Sainza, ki zastopa ekipo Sainz XE Team, in Nasserya Al-Attiyaha, ki vozi za ekipo ABT Cupra XE. Dvojica se lahko pohvali z zmagami na reliju Dakar. V seriji sicer lahko najdemo tudi ekipi nekdanjih prvakov v formuli 1 Lewisa Hamiltona, Team X44, in Nica Rosberga, Rosberg X Racing.

Extreme E: Sardinija, od srede do sobote na Šport TV!

Foto: Matt Ben Stone via Imago Sports via Guliver

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Vratar Hanse ob razporejanju soigralcev pozabil na žogo, napako izkoristil napadalec...Več

2

Zlata številka spet v pravih rokah (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Werner po vrnitvi že trese mreže nasprotnikov...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Tim Gajser je novi svetovni prvak! (VIDEO)...Več

2

Jan Pancar: Motokros je na Finskem veliko bolj razvit, kot misli večina...Več

3

Srebrnič ima protistrup za Olimpijo, sliši na ime sodnikov podaljšek...Več