šport TV 1 logo
12:25
Genoa - Juventus Serie A
šport TV 2 logo
12:05
Sassuolo - Sampdoria Serie A
šport TV 3 logo
12:30
Brazilija - Švica Prijateljska tekma, ženske

Evropski pokal: Italijan Hannes Zingerle zmagovalec v Krajnski Gori

Avtor: Gregor Kovačič

Italijan Hannes Zingerle je zmagovalec veleslaloma za evropski pokal v Kranjski Gori. Drugo mesto je osvojil Avstrijec Stefan Brennsteiner (+0,44), tretji je bil Norvežan Lucas Braathen (+0,94). Najboljši Slovenec je bil Borut Božič na 44. mestu (+7,80).

Nejc Naraločnik in Žan Špilar sta tekmo končala z odstopom v drugi vožnji, Štefan Hadalin je nastopil samo v prvi vožnji. Hadalina v torek čaka pot v Andoro, kjer bo v nedeljo nastopil na finalnem slalomu sezone svetovnega pokala kot 18. slalomist v slalomskem seštevku. Jure Čas se ni kvalificiral v drugo vožnjo.

Po 58. Pokalu Vitranc Kranjska Gora danes in v torek gosti finalni tekmi evropskega pokala moških v tehničnih disciplinah. Najprej je bil na sporedu veleslalom, nato še slalom. Tako kot danes se bo tudi jutri na slalomu prva vožnja začela ob 9.30, druga bo na sporedu ob 12.30.

V veleslalomskem seštevku evropskega pokala je slavil danes tretji Norvežan Braathen. Slovenski smučarji letos niso posegali po veleslalomskih točkah v po kakovosti drugorangiranem tekmovanju alpskih smučarjev.

Čez mejo na italijanskem smučišču Sella Nevea oziroma slovensko Na Žlebeh potekajo v tem tednu finalne tekme sezone evropskega pokala v hitrih disciplinah, medtem ko bo italijanska Folgaria ob koncu tedna prizorišče ženskega finala sezone evropskega pokala v veleslalomu in slalomu.

V torek bodo strmino v Krajnski Gori zavzeli še slalomisti. Prvi tek ob 09.30 na Š1, 

Foto: Sportida.com

Vir: STA

Priporočamo še

1

Rdeče-rumena revolucija...Več

2

Je Napoli obsojen na postopen sestop v drugo jakostno skupino italijanske prvenstvene hierarhije?...Več

3

BLOG: Moštvo, ki postaja hudo močna celota!...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Iličić se je sredi tekme v solzah spominjal preminulega prijatelja...Več

2

VIDEO: Luka znova počel, kar je želel, trojni dvojček za zmago Dallasa...Več

3

VIDEO: Reprezentanta Dobovca izpeljala finto centrifuga...Več