šport TV 1 logo
16:15
Juventus - Milan Serie A
šport TV 2 logo
15:30
Sassuolo - Lazio Serie A
šport TV 3 logo
15:25
Bordeaux - Lyon Ligue 1

Evropske rokometne dvorane zaprte vsaj za en mesec

Avtor: Klemen Verlič
13. 3. 2020, 19.43

Evropska rokometna zveza (EHF) je zavoljo pandemije novega koronavirusa odpovedala vse tekme na klubski in reprezentančni ravni do 12. aprila. V tem obdobju bi na veliko sceno morale stopiti članice slovenske ženske reprezentance ter rokometaši Celja Pivovarne Laško v ligi prvakov in velenjskega Gorenja v pokalu EHF.

Slovenska ženska rokometna reprezentanca bi se konec tega meseca morala dvakrat pomeriti z Nemčijo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo na Norveškem in Danskem 2020, a sta obe tekmi – prva bi morala biti v soboto, 25. marca, v celjski dvorani Golovec, druga pa štiri dni kasneje v nemškem mestu Bietigheim Bissingen – odpovedani.

Slovenija in Nemčija sta po dveh odigranih tekmah zbrali po štiri točke, Belorusija in Kosovo pa sta brez njih.

Tekmi drugega ciklusa kvalifikacij bodo na sporedu med 1. in 7. junijem. Obenem bodo na Dunaju skušali čim bolj optimizirati termine preostalih kvalifikacijskih tekem, ki bodo tako na sporedu v obdobju med 25. majem in 7. junijem. Tekmi tretjega in obenem zadnjega kvalifikacijskega ciklusa proti Kosovu in Belorusiji sta bili za slovenska dekleta pred tem predvideni za 27. in 31. maj.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so se po dolgem času prebili v izločilne tekme lige prvakov, obe tekmi osmine finala proti poljskemu prvaki Vive Kielce, kjer igra slovenski reprezentant Blaž Janc, pomočnik trenerja pa je Uroš Zorman, sta prav tako odpovedani.

Prva tekma bi morala biti 21. marca v Sloveniji, povratna pa 28. marca na Poljskem.

Podobno usodo so doživeli tudi velenjski rokometaši v skupinskem delu pokala EHF, obe njihovi nadaljnji tekmi v skupini C sta preloženi. Velenjska zasedba bi po prvotnem programu 18. marca morala v Rdeči dvorani gostiti Magdeburg, 29. marca pa bi nato še gostovala v Nantesu.

V skupini C je Magdeburg zbral osem točk, Nantes in Gorenje Velenje po štiri, Ademar Leon pa je brez točk.

Novi termini tekem na klubski ravni še niso znani.

Foto: Sportida.com
Vir. STA

Priporočamo še

1

Xavi naj bo!...Več

2

Fairplay v karanteni...Več

3

Alberto Gilardino: Violinist na začetku nove poti...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Postopno, a strastno taktično dozorevanje Jürgena Kloppa...Več

2

Kurtić za ŠTV: Nisem še rekel zadnje, Jojo je TOP 5 na svetu!...Več

3

Celotna kariera Uroša Zormana zajeta v eno biografijo (intervju)...Več