šport TV 1 logo
22:15
Brescia - Inter Serie A
šport TV 2 logo
21:30
Lecce - Juventus Serie A
šport TV 3 logo
21:00
PSG - Nantes Ligue 1

Evropska rokometna igrišča naj bi zaživela junija

Avtor: Marko Premrl
26. 3. 2020, 16.44

Evropska rokometna zveza (EHF) je zavoljo pandemije novega koronavirusa odpovedala vse tekme pod njenim okriljem v mesecu aprilu in maju, rokometna igrišča na stari celini naj bi ponovno zaživela v začetku junija.

Izvršni odbor EHF je na svoji dopisni seji prestavil izvedbo zaključnih turnirjev lige prvakov in prvakinj ter pokala EHF. Ženski zaključni turnir lige prvakinj bo namesto 9. in 10. maja na sporedu 5. in 6. septembra v Budimpešti, moški zaključni turnir lige prvakov bo namesto 30. in 31. maja po novem na sporedu 22. in 23. avgusta v Kölnu, moški zaključni turnir pokala EHF pa bo namesto 23. in 24. maja na sporedu 29. in 30. avgusta v Berlinu.

Med 1. in 7. junijem bodo na sceno stopili rokometaši Celja Pivovarne Laško in velenjskega Gorenja. Slovenski prvak iz Celja se bo v okviru lige prvakov v osmini finala pomeril s poljsko ekipo Vive Kielce, medtem ko bo velenjska ekipa v tem terminu odigrala tekmi 5. in 6. kroga skupinskega dela pokala EHF. Najprej bo gostila Magdeburg, nato pa gostovala pri Nantesu.

Četrtfinalne moške rokometne tekme v ligi prvakov in pokalu EHF bodo na sporedu med 22. in 28. junijem, ženske četrtfinalne tekme v ligi prvakinj pa med 15. in 21. junijem.

Med 29. junijem in 5. julijem bo na veliko sceno stopila slovenska moška reprezentanca, ki se bo dvakrat pomerila s Srbijo v kvalifikacijah za nastop na svetovnem prvenstvu v Egiptu 2021. Prva tekma v Sloveniji bo na sporedu v sredo ali četrtek, povratna pa v soboto ali nedeljo v Srbiji.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Priporočamo še

1

Pavlin odkrito: V reprezentanci pogrešam srčnost in žar, za grb je treba dati vse! (VIDEO)...Več

2

Najboljši motokrosist sveta pokazal zmagovalni spomin iz otroštva (FOTO)...Več

3

Neymar podlegel provokacijam in drugič v Franciji pordečel (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Hrvaški Messijev naslednik žogo poslal … v kuhinjo!...Več

2

VIDEO: Zimzeleni Šterbik pri 40 letih uprizoril vratarsko predstavo za anale...Več

3

Prekršek ali ne? Situacija, ki deli hrvaško športno javnost (VIDEO)...Več