single
[15]
174202

Eva Urevc po prevzemu štafetne palice od Anamarije Lampič: “Zavedam se, da imam talent, da sem dobro pripravljena!”

Avtor: Rene Vidmar
26. 10. 2022, 16.37

Eva Urevc bo v novi sezoni svetovnega pokala v smučarskem teku prevzela štafetno palico od Anamarije Lampič, ki se je preselila v biatlonske vrste. Največ pričakuje od nastopov v sprintih. Poleg domačega svetovnega prvenstva v Planici si želi visoko tudi v skupnem seštevku sprintov v svetovnem pokalu.

Prav s sprintoma v klasični tehniki v finski Ruki se bo 25. novembra začela nova sezona 2022/23, ki bo imela vrhunec med 21. februarja in 5. marcem na svetovnem prvenstvu v nordijskih disciplinah v Planici, pred tem pa bo potekala še tradicionalna novoletna turneja.

V prvi slovenski ekipi so poleg Urevčeve še Anja Mandeljc, Neža Žerjav in Anita Klemenčič ter prvi tekač moške zasedbe Miha Šimenc, Vili Črv in Miha Ličef.

“Zavedam se, da imam talent, da sem dobro pripravljena, to se je pokazalo že poleti, ko sem dobro tekmovala in premagovala tudi tekmovalke, ki so pozimi na zmagovalnem odru. Seveda je razlika med rolkami in smučkami, ampak zagotovo se bom potrudila, da bom vse, kar znam, pokazala tudi pozimi,” je pojasnila Urevčeva po treningu na avstrijskem ledeniku Dachstein.

Izpostavila je tudi pozitivne spremembe v vodstvu ekipe in servisu. Novi glavni trener slovenske ekipe je Norvežan Ola Vigen Hattestad, ki je bil pred leti že pomočnik trenerja. To vlogo ima sedaj Nejc Brodar, ki je pred tem nekaj sezon vodil ekipo. Vodja panoge je od 16. maja Vesna Fabjan, bronasta na olimpijskih igrah leta 2014 v Sočiju.

Vodja servisa je postal Matic Gracer. Pred tem je deloval tudi na Kitajskem, kjer je dobil možnost, da je sodeloval z norveško ekipo in se lahko kot eden redkih tujcev seznanil z delovanjem njihovega laboratorija za maže. Kot svojo veliko prednost je domačin iz Kranjske Gore izpostavil tudi veliko poznavanje prizorišča SP prihodnje leto.

“Z Olo dobro sodelujeva, naredila sem velik napredek. To je treba prenesti na tekme, ne bojim se, da mi letos ne bi uspelo. Veselim se tekme v Planici, vendar pa bodo zame pomembne tudi druge tekme, saj si želim visoko v sprintih tudi skupno v svetovnem pokalu,” je dodala Urevčeva.

Hattestad, nekdanji olimpijski prvak v sprintu ter življenjski sopotnik nekdanje uspešne slovenske tekačice Katje Višnar, je imel priložnost, da je tekmoval na domačem prvenstvu v Oslu leta 2011.

“Zame je bilo SP v Oslu velika motivacija, a obenem tudi velik pritisk zaradi velike medijske pozornosti, pa tudi ostale javnosti. Za Norvežane je bil to zelo pomemben dogodek. Pričakujem, da bo podobno tudi v Planici za Slovenijo. Najprej lahko izpostavim, da se je treba osredotočiti na samo tekmo, na svoje delo, drugo pa naj na nastop vpliva le pozitivno,” je dejal novi vodja slovenske vrste.

Šimec s prejšnjo sezono, ki je sledila težavam s hrbtom in operaciji, ni bil zadovoljen.

“Pričakoval sem, da se bom po premoru lažje vrnil na tekme. Imel sem nekaj tekem v karieri, na katere se lahko oprem, bil sem tudi v polfinalih, in na tem gradim v letošnji zimi. Ola je nazaj v ekipi, to je bila zame odlična novica. Dobro se ujameva, tudi z Brodarjem, zame sta najboljša trenerska ekipa,” je svoje občutke strnil Šimenc in izpostavil, da z rednimi vajami in sodelovanjem s strokovnjaki sedaj nima več težav s hrbtom.

Foto: Sportida.com
Vir. STA

Zadnje video vsebine

1

Dallas s 50 točkami naskoka razbil Utah, Dončić znova do trojnega dvojčka (VIDEO)...Več

2

Najboljši podajalec lige: Presenetilo me je, 9 asistenc je res veliko! (VIDEO)...Več

3

Arnol: “Letošnja sezona je nad pričakovanji, a glavni cilj ostaja stabilnost” (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Joker s klopi Verbič Sloveniji prinesel zmago in EP (VIDEO)...Več

2

Zoran Zeljkovič: Čaka nas še veliko dela (VIDEO)...Več

3

Kek: “Fantje so si zaslužili evropsko prvenstvo, pokazali so, da so edinstveni” (VIDEO)...Več