single
[38]
123898

Eva Terčelj z zmago v Tacnu do olimpijske vozovnice

Avtor: Klemen Verlič
18. 4. 2021, 21.37

V Tacnu se je zaključilo tekmovanje za evropski pokal v slalomu na divjih vodah ter hkrati izbirne tekme za sestavo slovenske reprezentance. Med kajakašicami se je zmage veselila Eva Terčelj, ki si je s tem že priborila olimpijsko vozovnico. V preostalih kategorijah so tokrat slavili tujci.

Eva Terčelj na Savi ni le zmagala na tekmi evropskega pokala, temveč si tudi zagotovila mesto v reprezentanci za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu, še pomembneje pa tudi olimpijsko vozovnico za Tokio.

Ljubljančanka je namreč z osvojenim naslovom svetovne prvakinje leta 2019 in zanesljivimi vožnjami na izbirnih tekmah nabrala neulovljivo prednost že pred zadnjo tekmo, majskim evropskim prvenstvom, ki šteje za izbor olimpijske ekipe. Terčeljeva je zaenkrat edina zanesljiva potnica na Japonsko, saj bodo v preostalih kategorijah o potnikih na OI odločali rezultati EP v italijanski Ivrei (6. – 9. maj).

“Zelo sem zadovoljna. Izbirne tekme so vedno stresne, zdaj še posebej, ko štejejo za olimpijske kvalifikacije. Vesela sem, da sem že v tem delu uspela to opraviti in se kvalificirati na OI, kar je bil zagotovo prvi cilj. To je dobra popotnica in nekaj, na čemer lahko gradim naprej v sezoni,” je povedala Terčeljeva. Tokrat je kljub dvema kazenskima sekundama za dobro sekundo in pol prehitela Avstrijko Corinno Kuhnle, ki je sicer v Tacnu v preteklosti postala tako svetovna kot evropska prvakinja. Tretja je bila Ajda Novak.

Med kajakaši je tokrat zmagal Italijan Giovanni de Gennaro, za njim pa sta se zvrstila Martin Srabotnik in Niko Testen. Slednji si je na zadnji tekmi tudi zagotovil mesto v reprezentanci, kjer bo veslal poleg Srabotnika in Petra Kauzerja, ki tokrat s prikazanim ni mogel biti zadovoljen, saj je bil sedmi.

V kanuju je zmaga odšla na Hrvaško, saj je najboljšo finalno vožnjo prikazal Matija Marinić. Tokrat je bil pol sekunde hitrejši od Luke Božiča in skoraj tri sekunde hitrejši od Španca Miquela Traveja, ki je bil tretji. V razvrstitvi izbirnih tekem je bil najboljši Benjamin Savšek, ki pa je v finalni vožnji evropskega pokala naredil preveč napak za uvrstitev na zmagovalne stopničke. Tako Savšek kot Božič sta si brez težav zagotovila mesto v reprezentanci, na EP pa se med njima obeta napet boj za olimpijsko vozovnico.

Na zmagovalne stopničke med kanuistkami je stopila Alja Kozorog, ki je bila druga. Imela je en dotik, za zmagovalko Nadine Weratschnig iz Avstrije pa je zaostala za dobre tri sekunde. Tretja je bila Italijanka Marta Bertoncelli. Kozorogova je z nastopi na izbirnih tekmah naredila velik korak proti Tokiu, saj si je nabrala kar nekaj prednosti pred Evo Alino Hočevar, a vseeno bo dokončno odločal rezultat na EP.

Po izbirnih tekmah mora sestavo članskih reprezentanc potrditi še predsedstvo zveze.

Foto: Sportida.com
Vir. STA

Zadnje video vsebine

1

Med množico Francozov po derbiju Ligue 1 pretep dveh italijanskih reprezentantov (VIDEO)...Več

2

Po enajstih letih črno-modra navijaška norija na ulicah Milana (VIDEO)...Več

3

Junak Interjevih navijačev pred Meazzo dobil čudovit grafit (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Marotta provocira Juventine: Komaj čakam, da pridem v Torino kot prvak...Več

2

Tim Gajser: Najtežje pričakujem ponovno druženje z navijači...Več

3

Andrea, kaj ti je bilo tega treba?...Več