single
[6]
115283

Eva Mori najboljša odbojkarica, Klemen Čebulj naj odbojkar

Avtor: Kenny Jan
22. 12. 2020, 15.08

Odbojkarska zveza Slovenije (OZS) je razglasila najboljše odbojkarje leta 2020. Za najboljšo odbojkarico je bila izbrana Eva Mori (Ilbank), za najboljšega odbojkarja pa Klemen Čebulj (Asseco Resovia). OZS je naziva najboljših prvič podelila tudi odbojkarjema na mivki, pripadla sta Tjaši Kotnik in Vidu Jakopinu.

OZS je glasovanje, skozi katerega je svoje glasove oddalo 1587 ljubiteljev odbojke, izvedla preko svoje spletne strani, preostalo polovico glasov je prispeval Strokovni svet Odbojkarske zveze Slovenije.

Po seštevku vseh glasov je bila za najboljšo odbojkarico leta 2020 izbrana kapetanka slovenske izbrane vrste Eva Mori, na drugo mesto se je uvrstila reprezentančna srednja blokerka Saša Planinšec, na tretjega pa reprezentančna sprejemalka Lana Ščuka.

“Hvala lepa vsem za glasove. Sem zelo, zelo vesela in ponosna, da tudi drugi vidijo, da je moj trud poplačan, tako da še enkrat hvala vsem in lepe praznike,” je bila svojega prvega naziva vesela Eva Mori. Pred njo so bile za najboljšo odbojkarico leta izbrane Tina Grudina, Iza Mlakar (dvakrat) in Saša Planinšec.

Naziv najboljšega odbojkarja leta ostaja v rokah reprezentančnega sprejemalca Klemna Čebulja, ki je največ glasov osvojil že lani. Na drugem mestu je srednji bloker izbrane vrste Jan Kozamernik, na tretjem pa podajalec Dejan Vinčić.

“Zelo sem vesel, da sem bil drugo leto zaporedoma izbran za najboljšega odbojkarja Slovenije in v velik ponos mi je, da lahko prejmem ta naziv. Zagotovo je to še dodatna motivacija za treninge in moje delo, ki ga vlagam v šport, v odbojko. Hvala vsem, ki so glasovali zame,” je po razglasitvi najboljših dejal Klemen Čebulj. Leta 2016, 2017 in 2018 je naziv najboljšega odbojkarja leta pripadel kapetanu slovenske izbrane vrste Tinetu Urnautu.

Prvič doslej je OZS izbrala tudi najboljša odbojkarja na mivki. Pri dekletih je naziv pripadel Tjaši Kotnik, združeni glasovi ljubiteljev odbojke na mivki in Strokovnega sveta OZS so na drugo mesto postavili Tajdo Lovšin, na tretjega pa Lano Žužek. Pri moških je najboljši odbojkar na mivki postal Vid Jakopin, na drugem mestu po številu zbranih glasov je Nejc Zemljak, na tretjem pa Tadej Boženk.

Strokovni svet Odbojkarske zveze Slovenije je izbral tudi najboljša trenerja leta 2020. Najboljši trener ženske ekipe je drugo leto zapovrstjo postal Gregor Rozman, ki je v prejšnji sezoni vodil Calcit Volley, najboljši trener moške ekipe pa Matija Pleško (ACH Volley), ki je to priznanje prav tako prejel že za leto 2019.

Vir: STA
Foto: Sportida

Zadnje video vsebine

1

Pancar ogret za sezono, vožnja na treningu že “na polno” (VIDEO)...Več

2

Epska provokacija: Skupinica otrok “pila” živce navijačem velikih rivalov (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Magovac z zadetkom s svoje polovice načel mrežo Lustenaua...Več

Najbolj brano ta mesec

1

”Novim zmagam naproti” – Gajser in HRC Honda predstavila nov ”look” (FOTO)...Več

2

FOTO: Iličić na treningu s pozlačenimi kramponi...Več

3

Tim Gajser vse bližje dokončanju svoje nove proge (VIDEO)...Več