KVALIFIKACIJE EURO 2024
single
[3]
188406

Eurocup: Lakovičeva Gran Canaria gosti Samarjev Hamburg, presenečenje rednega dela sezone proti beneškemu Reyerju

Avtor: Rene Vidmar
29. 3. 2023, 09.44

Pred nami so zadnji obračuni v rednem delu Eurocupa. V sredo si boste tako na programih Šport TV-ja v neposrednem prenosu lahko ogledali kar pet tekem.

V ospredju bo seveda slovo Cedevite Olimpije od letošnje sezone evropskega pokala. Ljubljančani se bodo v Stožicah udarili z Bourgom. Za ogrevanje pred večernim spektaklom pa bodo najprej poskrbeli košarkarji Prometeya in Reyer Venezie. Ukrajinci, ki v letošnji sezoni zaradi vojne domače tekme igrajo v latvijski prestolnici, bodo z morebitno zmago potrdili prvo mesto v skupini A. Ob tem si novinci v letošnji sezoni evropskega pokala ob porazu Gran Canarie lahko zagotovijo tudi prednost domačega terene vse do morebitnega finala. Toda medsebojna koš razlika med zmago Ukrajincev in porazom vodilnega moštva skupine B mora znašati vsaj 26 točk. Na drugi strani bo za Reyer v igri preboj med prve štiri in s tem prednost domačega terena v osmini finala. Toda Italijani morajo ob tem računati tudi na poraz Ulma ali Lietkabelisa. Če bi prišlo do poraza enih ali drugih, bi Reyer redni del v skupini A sklenil na tretjem ali četrtem mestu. V nasprotnem scenariju bodo Benečani tekmo osmine finala odigrali v gosteh.

Prometey – Reyer Venezia, od 17.55 na Šport TV1!

V drugem obračunu dneva mora Turk Telekom, zavoljo torkove zmage Hapoela nad Promitheas Patrasom, za končno drugo mesto nujno premagati Budućnost. Črnogorci bodo redni del v skupini B sklenili na šestem mestu ne glede na razplet tekme. Prvo medsebojno srečanje v sezoni so sicer v gosteh s 84:71 dobili košarkarji iz turške prestolnice.

Ankara – Budućnost, od 18.55 na Šport TV2!

Gran Canaria, ki jo vodi nekdanji slovenski reprezentant Jaka Lakovič, si je že pred zadnjim obračunom proti Hamburgu Žige Samarja zagotovila prvo mesto v skupini B. Pozornost Špancev bo zato, kot že rečeno, usmerjena tudi v latvijsko prestolnico, saj si bodo Lakovičevi varovanci lahko zagotovili vlogo prvega nosilca v izločilnih bojih. V primeru Prometeyeve zmage bo Gran Canaria za dosego tega cilja namreč morala zmagati ali izgubiti z razliko določeno na tekmi Ukrajincev z beneškim Reyerjem. Hamburžani bodo ne glede na razplet sredinega srečanja redni del v skupini B sklenili na osmem mestu.

Gran Canaria – Hamburg, od 20.55 na Šport TV2!

V zadnjem dejanju rednega dela Eurocupa se bosta pomerila Joventut in Lietkabelis. Katalonci bodo o svoji usodi vedeli že pred samo tekmo. Če bo Prometey v prvem obračunu dneva slavil, bodo končali na drugem mestu ne glede na izid tekme proti Lietkabelisu. Na drugi strani bodo Litovci v primeru zmage sklenili na tretjem, četrtem ali petem mestu. S slavjem pa bi si obenem zagotovili tudi prednost domačega terena v osmini finala. Joventut je sicer na prvem medsebojnem srečanju proti Lietkbalisu v gosteh zabeležil visoko zmago z 90:76.

Joventut – Lietkabelis, od 20.10 na Šport TV3!

Foto: Imago Sports via Gulier

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Kot da bi gledali Brazilca sredi Ljubljane, nekdanji mladi reprezentant podaril sombrero nasprotniku...Več

2

Bayern enajstič zapored prvak Bundeslige (VIDEO)...Več

3

Krajnc pred začetkom SP v footgolfu: “Čakata nas vročina in vlaga, a upam, da nekdo od nas uresniči svoje sanje” (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Sobotno popoldne za večnost...Več

2

Predsednik Olimpije šokiral z izjavo: ”Riera ni pri zdravi pameti!”...Več

3

Tekme Raket na ŠPORT TV...Več