puščica dol ikona
Trenutno na sporedu
puščica gor ikona
20:25 V ŽIVO
Frosinone - Juventus, Nogomet - Serie A
šport TV 1 logo
20:55 V ŽIVO
Lyon - Marseille, Nogomet - Ligue 1
šport TV 2 logo
21:10 V ŽIVO
Portugalska - Grčija, Mali nogomet - Socca World Cup
šport TV 3 logo

Ženska kolesarska ekipa BTC City Ljubljana je za vikend opravila nastop na zahtevni dirki Amstel Gold Race. Od članic slovenske ekipe je bila z 9. mestom najboljša Eugenia Bujak.

Organizator je pripravil predstavitev ženskih in moških ekip hkrati pred do zadnjega kotička napolnjenim glavnim trgom. Za moško elito kolesarjev so se na progo okoli Valkenburga, kjer se je odvijalo že svetovno prvenstvo podale predstavnice ženskih World Tour ekip. 17 vzponov in tehnični odseki trase so napravili dirko težko in selektivno. V zadnjem delu dirke, ko je dirka postajala vedno težja je imela ekipa Btc City Ljubljana v glavnini dve kolesarki, AnastasiioIakovenko ter Eugenio Bujak. V ospredju je bila skupina 8 kolesark ubežnic, katera si je privozila minuto in pol prednosti.

Na taktični beg najboljših moštev Bujakova ni odgovorila, čeprav se je pozneje izkazalo, da ima zelo močne noge. Zmago je zasluženo med ubežnicami slavila Chantal Blaak.   V sprintu glavnine pa je  bila prepričljivo najmočnejša Bujakova, ki je ciljno črto prečkala  kot 9.. Dobro se je odrezala tudi mlada Rusinja Anastasiia Iakovenko in se uvrstila na 21. mesto. Po  veliki smoli na zadnjih dirkah je danes za ekipo BTC City Ljubljana lep dosežek v World Touru in to na dirki, ki ne nosi zastonj ime Amstel Gold Race. Hkrati je ta dosežek Bujakove kljub že zmagi v WWT do sedaj eden večjih njenih uspehov.

 

Rezultati:

  1. Blaak Chantal (Boels Dolmans) 3:24:27
  2. Brand Lucinda (Team Sunweb)
  3. Spratt Amanda (Mitchelon-Scott) +0:03

 

  1. Bujak Eugenia +1:30
  2. Iakovenko Anasasiia +1:30
  3. Žigart Urška +9:27

 

Boogaard in Elsner dirke nista končali.

Foto: BTC City Ljubljana

Vir: BTC City Ljubljana

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja