single
[3137]
193549

Epski zaključek Bundeslige: Kar 16 klubov lahko v zadnjem krogu spremeni položaj na lestvici

Avtor: Blaž Magdič
26. 5. 2023, 10.20

Zadnji majski konec tedna bo poseben za vse ljubitelje nemškega nogometa, saj je v Bundesligi na sporedu zadnji krog sezone 2022/2023. Odprta so še mnoga vprašanja, tako v boju za naslov med Borussio iz Dortmunda in Bayernom, kot tudi v boju za obstanek. Zaključek lahko spremljate na naši televiziji.

Vse tekme 34. kroga bodo odigrane ob enakem terminu, sobota ob 15.30. Dve najbolj pomembni tekmi si boste lahko ogledali v živo, ostale vam bomo ponudili v posnetkih v nadaljevanju sobotnega sporeda.

Na prvem programu bomo spremljali tekmo vodilne Borussie in Mainza. Rumeno-črni iz Dortmunda imajo dve točki prednosti pred Bavarci in imajo usodo v svojih rokah. Po desetletni vladavini Bayerna lahko osvojijo krono v Bundesligi, če v zadnjem krogu vpišejo tri točke. Ni potrebno posebej poudarjati, da je stadion v Porenju razprodan.

Bavarce bomo spremljali na drugem programu, varovanci Thomasa Tuchla gostujejo v Kölnu in morajo svoje delo opraviti z odliko. Hkrati bodo z enim očesom pogledovali v Dortmund, kjer upajo na čudežno predstavo Mainza in (vsaj) remi.

Poleg boja za naslov je odprtih še mnogo vprašanj, tudi o evropskih potnikih in obstanku med elito. Krovna organizacija je objavila grafični prikaz, ki kaže, da lahko tako ali drugače kar šestnajst klubov spremeni položaj na lestvici! Mnogi lahko izgubijo ali pridobijo celo več kot eno mesto, največ Augsburg, kar šest. Edini klub, ki ima končni položaj že določen je RB Leipzig, ki bo končal tretji.

Bundesliga, Borussia Dortmund – Mainz, sobota ob 15.25 na Šport TV 1
Bundesliga, Köln – Bayern München, sobota ob 15.25 na Šport TV 2

 

Foto: Lukas Schulze/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Euro se sploh še ni začel, Nemec s potezo na treningu navijače že spravil v ekstazo (VIDEO)...Več

2

Novi trener Zmajev za Šport TV: Proračun je pomemben faktor, ni pa odločilen (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Slovenska reprezentanca na poti v Nemčijo...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Šeško tik pred podpisom nove pogodbe...Več

2

Bundesliga ponudila nov čudež: Po porazu s tremi, do zmage s štirimi goli za obstanek v ligi! (VIDEO)...Več

3

Bundesliga strelski raj za napadalce...Več