single
[2085]
190103

Epski preobrat Slovenk odmeva še naprej: V reprezentanci imamo fantastično kemijo

Avtor: Blaž Magdič
17. 4. 2023, 10.35

V pokalu BJK smo 8 let čakali, da smo znova doživeli, da je kakšna od reprezentanc prišla do zmage po zaostanku z 2:0. Za preobrat, ki mu ni primere, so pod vodstvom Andreja Kraševca poskrbele predstavnice reprezentance Slovenije.

Po nesrečnem petkovem razpletu se je slovenska izbrana vrsta v Kopru proti Romuniji znašla v zaostanku z 0:2 v zmagah. Ko je Ana Bogdan v 3. dvoboju proti Tamari Zidanšek v odločilnem tretjem nizu povedla s 5:2, se je uvrstitev na zaključni turnir najboljših 12 ekip na svetu zdela daleč, a Slovenija se ni predala in spisala preobrat, ki mu ni para.

Tudi v začetku novega tedna je nepopustljivost Slovenk teniška tema številka ena. “To, kar nam je uspelo, je res neverjetno. Včeraj ob tem času smo bili dve točki oddaljeni od poraza, danes pa se veselimo zgodovinskega uspeha. Ponosna sem, da sem del te reprezentanca. Vzdušje v ekipi je bil ključ do uspeha. Nikoli nismo nehali verjeti v zmago. Tudi v najtežjih trenutkih smo imeli dvignjeno glavo in se spodbujali. Res sem vesela, ker to je zmaga cele ekipe,” je po zgodovinski zmagi dvojic povedala Tamara Zidanšek.

Zmaga z izjemnim preobratom Tamare v soboto je bil zagotovo ključen trenutek. Od tedaj sem bila polna adrenalina, publika se je dvignila na noge in nas ponesla do zmage. Sploh se še ne zavedam, kaj nam je uspelo oziroma, kako smo lahko naredile tak preobrat. Smo prava ekipa in vsi dihamo kot eno. Skupaj smo, ko izgubljamo in skupaj slavimo zmage. Zame je to največji uspeh v karieri. Ogromno mi pomeni zaradi celotne ekipe, pa tudi dejstva, da je to tekmovanje, pri katerem me je vedno spremljal moj pokojni oči,” je dodala vidno ganjena Kaja Juvan.

Od ponosa je žarel tudi kapetan Andrej Kraševec. “Pred šestimi leti sem vodstvu teniške zveze dejal, da bosta Tamara Zidanšek in Kaja Juvan dobili točko za svetovno skupino in te dni v Kopru sta prav oni poskrbeli, da smo zdaj del elite svetovnega tenisa. To je res velikanski dosežek. Imamo fantastično kemijo v reprezentanci, borbene in nepopustljive igralke, ki s ponosom igrajo za Slovenijo, zato gremo lahko na zaključni turnir z dvignjeno glavo in visokimi cilji.”

 

Foto: Sportida.com
Vir: Teniška zveza Slovenije

Zadnje video vsebine

1

(VIDEO) Boromisa po porazu z Bravom: Oprosti vsem navijačem za sezono brez trofeje...Več

2

Arnol po zmagi proti Olimpiji: Današnja tekma je bil zrelostni izpit, ki smo ga uspešno opravili (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Šeško sezono končal z izjemno strelsko formo in fantastičnim evrogolom...Več

Najbolj brano ta mesec

1

“Včasih je težko ves čas oživljati ogenj” (VIDEO)...Več

2

Kultni klub se vrača med elito: Tja ga je popeljal “ameriški Julian Nagelsmann” (VIDEO)...Več

3

Ko v deželi denarja zmanjka cekinov...Več