šport TV 1 logo
06:45
Inter - Fiorentina Serie A
šport TV 2 logo
06:45
Osijek - Gorica Hrvaška liga
šport TV 3 logo
07:15
Marseille - Metz Ligue 1

Ema Kozin že prihodnji mesec pred izzivom kariere

Avtor: Klemen Verlič
4. 9. 2020, 20.44

Znano je novo prizorišče in termin šampionskega dvoboja Eme Kozin. Kot poroča Delo v petkovi izdaji, se bo neporažena slovenska boksarka za naslov svetovne prvakinje združenja WBC udarila 24. oktobra v Warendorfu pri Münstru v Nemčiji. Izzivalka v ringu za naslov svetovne prvakinje v srednji kategoriji po različici WBC bo Urugvajka Chris Namus.

Nemški prireditelji so zaradi pandemije novega koronavirusa bili pred kratkim še drugič po aprilu prisiljeni odpovedati dvoboj slovenske boksarke z urugvajsko.

Po odpovedi dvoboja v Donauwörthu, ki bi moral biti ta konec tedna, se je menedžer slovenske boksarske šampionke Mirko Skoko nemudoma podal v lov za nadomestnim prizoriščem in terminom. Pri tem je bil uspešen. Tudi prestavljeni dvoboj bo v Nemčiji.

Kozinova, odkar je amaterske rokavice zamenjala za poklicne, še ni okusila grenkobe poraza. V statistiki ima 19 zmag, 10 z nokavtom in en neodločen izid. Oktobra se bo pomerila z izkušeno 32-letno Južnoameričanko, ki je imela doslej 30 poklicnih dvobojev, od katerih je 25 odločila v svojo korist, osem z nokavtom. Šlo bo za obračun med slovensko “princesko” in urugvajskim “morilskim bonbonom”.

Kozinova sicer ta čas na neuradni svetovni jakostni lestvici v srednji kategoriji zaseda četrto mesto, Chris Namus pa je v supervelterski kategoriji peta, še navaja Delo.

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Kaja Eržen: V Rimu uživa, z Džekom kar “po naše”...Več

2

Pancar: Pokazal sem, da sem konkurenčen za TOP 10...Več

3

VIDEO: Ko ne veš, kaj bi … lobaš...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Herlings šokiral: Ničesar nisem čutil od pasu navzdol...Več

2

BLOG: Eksperiment? Da, a z enormnimi možnostmi za uspeh!...Več

3

Nove smernice za 11-metrovke: Igralci niso pingvini!...Več