šport TV 1 logo
13:00
Atalanta - Sampdoria Serie A
šport TV 2 logo
14:00
VN Lommla, 2. dirka MXGP
šport TV 3 logo
12:45
Antwerp - Bologna Eurocup

Ema Kozin v soboto za naslov WBC z Namusovo

Avtor: Blaž Magdič
16. 10. 2020, 19.47

Najboljša slovenska boksarka Ema Kozin se bo v soboto v nemškem Donauwörthu pomerila z Urugvajko Chris Namus za naslov svetovne prvakinje v srednji kategoriji po različici WBC z Urugvajko Chris Namus. Kozinova poudarja, da bo to njena najtežja borba doslej.

Slovenka in Urugvajka sta imeli letos določena že dva datuma za obračun, a sta bila oba prestavljena zaradi situacije v povezavi s pandemijo novega koronavirusa.

V obeh taborih odkrito napovedujejo zmago. Enaindvajsetletna Kozinova, odkar je amaterske rokavice zamenjala za poklicne, še ni okusila grenkobe poraza. V statistiki ima 19 zmag, 10 z nokavtom in en neodločen izid.

Na strani Urugvajke pa so izkušnje. Z 32 leti ima za sabo 30 poklicnih dvobojev, od katerih je 25 odločila v svojo korist, osem z nokavtom. Šlo bo za obračun med slovensko “princesko” in urugvajskim “morilskim bonbonom”.

“Počutim se pripravljeno. Po tehnični in taktični plati sem v življenjski formi,” tik pred borbo pravi tekmovalka iz Šmartnega ob Savi. Ne obremenjuje se niti s tem, da je bil dvoboj prestavljen že dvakrat. “Spomladi se je vse zapiralo in to je bilo nekako pričakovano. V začetku septembra pa smo šele teden pred dvobojem zvedeli za odpoved, kar je bilo huje, a nadaljevali smo priprave naprej in izkoristili čas, da smo se kaj izboljšali in popravili ter dodelali taktiko,” je za 24 ur povedala tekmovalka.

O pričakovanjih v dvoboju pa je dodala: “Pričakujem naporne prve runde, seveda pa je borbo težko napovedati. Vem, da je nasprotnica zelo močna in v primerjavi z mano zelo izkušena, zato bo to zame bržčas najtežji dvoboj doslej. Verjamem pa vase in zmaga mi ne bo ušla, če bom pokazala vse kar znam in kar sem sposobna.”

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Dron posnel spektakel v Splitu, koreografija, kot je še niste videli...Več

2

Timovo prehitevanje na “raketni pogon” (VIDEO)...Več

3

Je to padec, ki je Cairoliju odnesel sanje o naslovu? (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

BLOG: Prestal je test, Firence imajo novega vodjo!...Več

2

Balotelli razburil Italijane z novo neprimerno izjavo (video)...Več

3

Nogometaš Hoffenheima zahteval menjavo in odhitel na rojstvo sina...Več