pismo ikona
šport TV 1 logo
05:00
Fiorentina - Torino Serie A
šport TV 2 logo
05:00
Rennes - Monaco Ligue 1
šport TV 3 logo
05:00
Lens - Bordeaux Ligue 1

Ema Kozin: Tudi meni se ni zatresla brada

Avtor: Gregor Kovačič
7. 10. 2019, 13.33

Slovenska boksarka Ema Kozin je v nedeljo Ljubljani ugnala Švedinjo Mario Lindberg v super srednji kategoriji ter osvojila naslove svetovne prvakinje po verzijah WBF, WIBF, WIBA, GBU in IBA. V dvoboju je manjkal kakšen od odločilnih udarcev, a Kozinova poudarja, da je brez pravega udarca ostala tudi izkušena 42-letna Švedinja.

“Mirno sem odpeljala dvoboj. Držala sem se načrta. Vedela sem, da je predčasen konec težak in da ne smem prehitevati. Tudi ko je bilo navijanje najglasnejše, sem stopila korak nazaj. Vemo, zakaj sem to naredila in zmagala sem z glavo, zato sem s predstavo zadovoljna,” je po nastopu povedala 20-letna Ljubljančanka.

O svojem, morda malce zadržanem boksu pa je dodala: “Švedinja se dobro pokriva. Presenetila sem jo z nekaj močnimi udarci v trebuh ko je napadala, kar ji je vzelo energijo. A tudi ona me ni močno udarila in ni se mi zatresla brada.”

Čeprav je bil izid tesen, Kozinova ocenjuje, da ni šlo za njen najtežji obračun: “Najtežja je bila borba z Mehičanko Irais Hernandez. Proti Švedinji sem bila psihično pripravljena bolje, verjela sem vase in v ekipo in to je odločilo obračun.”

Mlada Slovenka se po dvoboju ni pretirano ukvarjala z nezadovoljstvom v taboru tekmice nad sodniško odločitvijo. “Meni je čestitala, a rekla, da so sodniki barabe. Sama končnega izida po točkah ne poznam, a se mi zdi, da so sodili pravilno. Zame dvomov po dvoboju ni bilo, čeprav smo dolgo čakali na odločitev.” Na koncu je bila sodniška odločitev enotna.

Morda je Švedinja želela z agresivnim boksom tudi vsiliti odločitev sodnikom. “Vedno gre naprej, izvaja pritisk. Verjetno je od mene pričakovala ‘poldistanco’, a temu sem se umaknila. Znam boksati tudi drugače. To je šlo in zakaj ne?” je o različni taktiki v ringu, kjer je Lindbergova delovala dominantno, premišljevala Kozinova.

Posebej agresivna je bila Lindbergova v zadnjih treh rundah: “Pričakovali smo, da bo stisnila že prej, saj je napovedovala knockout, a je verjetno videla, da to ne bo lahko. Na koncu pa je verjetno tudi slutila, da izgublja in zato je stisnila.”

Kot je povedala, jo je v Ljubljani dodatno dvignilo tudi občinstvo. “Bilo je bučno in zaveš se ga, ko ne slišiš trenerja ob ringu. A če je vsa publika za tabo, veš, da je tam tudi trener, te to dvigne. Po tem dvoboju lahko verjamem sama vase, lahko se borim z boljšimi, s tistimi, ki so vajene takih dogodkov in dvobojev. Sama čutim, da se razvijem kar se tiče boksa in taktike in vem, da sem lahko še veliko boljša.”

Kot eno od bodočih tekmic si Kozinova želi eno najboljših, Američanko Clarisso Shields. A v njenem taboru poudarjajo, da zato potrebuje Slovenka še kar nekaj izkušenj. Tudi zaradi spletk v zakulisju, ki se v dvoboju dogajajo, kar je dokazal tudi zadnji načrtovani dvoboj Shieldsove s Hrvatico Ivano Habazin. “Ne mudi se mi za ta dvoboj. Lahko nastopam še deset let in hočem, da bom res pripravljena, ko bom stopila v ring z njo.”

Zdaj Kozinovo čaka počitek. Kako dolg bo premor, pa v njenem taboru še ne vedo. Vsekakor si konec leta ali pa takoj v začetku naslednjega želijo nov dvoboj.

Foto: Sportida.com

Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Vratar, da bi kradel čas, uprizoril svojevrstno obrambo...Več

2

VIDEO: Lanski futsal drugoligaš uprizoril mojstrovino s prekinitve...Več

3

VIDEO: Reus ob povratku zadel že s prvim stikom z žogo...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Sramotno: Pravkar prebolel koronavirus in brez sramu pljunil nasprotnika...Več

2

VIDEO: Kaj je delal VAR na derbiju Marseilla in PSG-ja?...Več

3

Suarez bo moral na test italijanščine, če želi v Juve...Več