KVALIFIKACIJE EURO 2024
single
[15]
186752

Ema Klinec do druge zmage v karieri

Avtor: Urban Kolman
12. 3. 2023, 15.57

Slovenska smučarska skakalka Ema Klinec (238,2 točke) je na drugi tekmi za svetovni pokal in norveško turnejo na Holmenkollnu dosegla drugo zmago v karieri. Že v soboto je bila druga, tokrat pa je slavila pred Avstrijko Chiaro Kreuzer (232,2) in Norvežanko Anno Odine Stroem (231,6).

Klinec je v prvi seriji zasedala peto mesto z minimalnim zaostankom za drugouvrščeno Kreuzer. Je pa v drugo 24-letnica iz Poljan nad Škofjo Loko skočila izjemno, pristala pri 134,5 m in prišla do druge zmage v karieri.

Prvo je slavila v Nižnjem Tagilu novembra 2021, dvakrat pa je bila najboljša še na ekipnih tekmah. Skupaj je na odru za zmagovalce na tekmah svetovnega pokala stala 24-krat.

“Prvi skok je bil dober, le malce sem bila pozna. V drugo sem bila osredotočen, da skok začnem malce prej. Skozi celotno sezono sem bila vselej zadovoljna s skoki, danes pa mi je odskok res odlično uspel tudi na tekmi. To je to, druga zmaga v karieri in to na znamenitem Holmenkollnu, s čimer so se mi izpolnile sanje,” je v uvodni izjavi za RTV Slovenija dejala Klinec.

“Zdaj res dobro skačem, si zaupam. Mogoče v prvi seriji malce kompliciram, ker vem, da moram narediti dober skok. Potem se malce sekiraš, ko ti to ne uspe. Za rezultat je treba tvegati in danes sem vesela, da mi je uspelo,” je po dolgem skoku dejala skakalka iz Poljan pri Škofji Loki.

Do točk so prišle še tri varovanke glavnega trenerja Zorana Zupančiča. Nika Križnar (213,9) je v drugo napredovala za štiri mesta in končala kot osma. Nika Prevc (181,8) je bila 23., Maja Vtič (167,9) pa 27.

V skupnem seštevku turneje Raw Air prav tako vodi Klinec, ki ima 9,4 točke naskoka pred Odine Stroem, tretja Kreuzer pa zaostaja 16,9 točke. Do konca norveškega tekmovanja bosta na sporedu še dve tekmi, v seštevek pa gresta tudi rezultata iz kvalifikacij.

V skupnem seštevku svetovnega pokala pa se je Klinec pomaknila na tretje mesto in ima 1155 točk. Le pet točk za njo je Odine Stroem, neulovljivi pa sta pred zadnjimi tremi tekmami v sezoni Nemka Katharina Althaus (1292) na drugem in Avstrijka Eva Pinkelnig (1528) na prvem mestu.

Ob 16.30 se bodo na Holmenkollnu merili še moški.

Vir: STA
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Matjaž Kek: Moti me obnašanje nekaterih in tega ne bom toleriral...Več

2

VIDEO: Olimpijina evropska sezona za pozabo, ki mora služiti kot opozorilo za naslednjo...Več

3

VIDEO: Dino Murić iz nemogočega položaja v zadnji sekundi Šenčurju priigral zmago nad Heliosom...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Slovenija po preobratu v drugem polčasu do zmage na uvodu kvalifikacij!...Več

2

Roka tako, roka drugače, kaj je prav in kaj ni?...Več

3

Podcast PLT: Slovenija na Euro!...Več