single
[2759]
187287
sport_tv_logo_navigation_mini.png

Elšnik pred začetkom kvalifikacij: ”V modernem nogometu ni lahkih tekmecev!” (VIDEO)

Avtor: Kenny Jan
17. 3. 2023, 15.10

''Želja čisto vseh, od trenerjev do navijačev, je uvrstitev na veliko tekmovanje,'' je prva stvar, ki pade na pamet kapetanu Olimpije in slovenskemu reprezentantu Timiju Maxu Elšniku, ko sliši besedo kvalifikacije. Slovenija pohod proti evropskemu prvenstvu 2024 pričenja v četrtek, ko odhaja na najdaljše gostovanje v Kazahstan.

Ko je Slovenija nazadnje igrala na velikem tekmovanju, se je pisalo leto 2010. Na svetovnem prvenstvu v Južnoafriški Republiki je (za preostali svet simpatična) mala dežela na sončni strani Alp pustila dober vtis, manjkalo je zgolj malce večje število navijačev. V primeru uvrstitve na EURO 2024 to ne bi smelo biti problem, ”saj je Nemčija blizu”, pravi Elšnik.

A treba bo začeti silovito. Najtežja nasprotnika na papirju sta res Danska in Finska, a tudi na vzhodu se nogomet vse bolj razvija. Kazahstan sicer s pomočjo ”ponarodelih” Brazilcev velja bolj za velesilo v futsalu, a tudi v ”veliki” nogomet se vlaga vse več denarja. V zadnji izvedbi lige narodov je Kazahstan na treh domačih tekmah osvojil ravno toliko zmag – premagal je Azerbajdžan, Belorusijo in celo Slovaško! ”V modernem nogometu ni lahkih nasprotnikov,” dodaja Elšnik. Podcenjevanje tekmeca ni dobrodošlo, ”hkrati pa je vse odvisno od nas,” zaključuje 25-letni vezist.

VIDEO: Timi Max Elšnik o kvalifikacijah za EP 2024

Video is not available for your country.

Kazahstan – Slovenija, v četrtek, ob 16. uri, samo na Š1! Studijski del z bogatimi vsebinami pričenjamo ob 15.00!

Video: ŠTV
Foto: ŠTV

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Jeseničani gladko v finale alpske lige...Več

2

Murić po zadnji tekmi v EuroCupu: ”Težko rečem, kaj vse je bilo narobe, postalo je že smešno!” (VIDEO)...Več

3

Obetavni hrvaški organizator Cedevite Olimpije o vzornikih: “Odkar spremljam NBA je to Luka Dončić, tak košarkar se rodi enkrat na milijon let! (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Nekdanji dragulj Bayerna se spominja Der Klassikerja: ”Ljudje so samo zaradi te tekme kupovali sezonske vstopnice”...Več

2

VIDEO: Slovenija po preobratu v drugem polčasu do zmage na uvodu kvalifikacij!...Več

3

Roka tako, roka drugače, kaj je prav in kaj ni?...Več