single
[2,3194]
170580

Elšnik hudomušno po zmagi: “Ljudje so se pritoževali, da ni atraktivnih tekem” (VIDEO)

Avtor: Urban Kolman
18. 9. 2022, 08.23

Olimpija se je v 10. krogu Prve lige Telemach vrnila na zmagovalna pota. Na gostovanju v Prekmurju so zmaji slavili s 3:2. Zmaji tekme niso začeli dobro in po 20. minutah zaostajali že z 2:0, a se niso predali in preko Sešlarja do polčasa znižali zaostanek. V drugem polčasu do znova dominirali na igrišču in z goloma Nukića in kapetana Elšnika spreobrnili izid ter povedli. Priložnost, da potrdi zmago, je v sodnikovem podaljšku imel Zilkić, a mu je enajstmetrovko obranil vratar Mure Obradović.

Pomembno vlogo pri zmagi je imel kapetan zmajev Timi Maks Elšnik, ki je pri drugem golu prispeval predložek, iz katerega je po napaki vratarja zadel Nukić in dosegel zmagoviti zadetek. Po tekmi je Elšnik govoril tudi z našim novinarjem Rokom Grilcem.

Sprva je hudomušno dejal: “Ljudje so se pritoževali, da ni dovolj atraktivnih tekem. Mislim, da smo jim na zadnjih treh dali spektakle, prave goliade. Na eni strani smo zadovoljni s svojimi doseženimi zadetki, na drugi moramo popraviti prejemanje prepoceni zadetkov, ki prihajajo iz naših napak.”

Dodal je: “Smo na pravi poti. Imeli smo dober načrt. Tudi prvi polčas, z izjemo zadetkov smo dominirali, si ustvarjali priložnosti. Mura se je zaprla in drugi polčas se je to samo nadaljevalo. Tudi v slačilnici med polčasom smo rekli, da verjamemo v ta način igre, ker smo si ustvarjali priložnosti in kontrolirali tekmo. Na koncu nam je tekmo uspelo preobrniti.”

V nadaljevanju je izpostavil posebnost lige, odziv Olimpije po porazu v Celju in znova pohvalil trenerja Riero. Več o tem v spodnjem posnetku.

VIDEO: Elšnik po zmagi proti Muri

Video is not available for your country.

Video, foto: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: SŽ Olimpija na prvi domači tekmi točke predala Celovcu...Več

2

VIDEO: Kako ne začeti tekme? Predava Las Vegas...Več

3

VIDEO: Jesenice na drugi domači tekmi v AHL do druge zmage...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Jesenice na drugi domači tekmi v AHL do druge zmage...Več

2

Union Berlin: Novi nemški vladar?...Več

3

Tekma med Muro in Olimpijo dobiva tretji polčas: Riera na družbenem omrežju odgovarja Čontali (FOTO, VIDEO)...Več