KVALIFIKACIJE EURO 2024
single
[2,3194]
193052

Elšnik: “Celjani niso uživali, želeli smo napraviti 1000 podaj” (VIDEO)

Avtor: Urban Kolman
21. 5. 2023, 09.55

Olimpija je izgubila tudi zadnjo tekmo Prve lige Telemach. V Stožicah je bilo z 2:0 boljše Celje. Zmaji so sezono tako zaključili s serijo treh porazov, a zvestih privržencec to ne bo motilo, saj so Ljubljančani osvojili dvojno krono. Kljub temu je pred novimi prvaki zanimivo poletje, saj trener Albert Riera odhaja, hkrati je negotova usoda kar nekaj pomembnih igralcev.

Po obračunu smo se pogovarjali s kapetanom moštva Timijem Maxom Elšnikom. O sami tekmi je dejal: “Res je, da sem pred tekmo rekel, da želimo zmagati, a hkrati smo želeli uživati. Če vprašaš igralce Celja, oni najverjetneje niso uživali kljub zmagi. Imeli smo cilj, da pridemo do 1000 podaj, ne vem, ali nam je uspelo. Mislim, da je tekma povzela našo sezono. Prevlada, kontrola nato napaka, ki smo jo naredili sami. Dva podarjena gola in Celjani so to izkoristili. Čestitke za drugo mesto in upam, da bodo tudi oni Slovenijo dobro zastopali v Evropi.”

O slabši seriji na koncu prvenstva je povedal: “Tako je po navadi, če predčasno zaključiš prvenstvo, po tem je fokus na tistih tekmah, ki jih moraš dobiti. To je bilo za nas pokale finala v Celju. Drugo je bila priprava na to in obvezna rekreacija. A vseeno mislim, da smo spoštovali nasprotnike in dali od sebe vse. Tisti, ki so nas premagali, so si to zaslužili. Zavedamo se, da so se vsi za nekaj borili. Domžale in Radomlje. Nimamo si česa očitati, takrat so bili nasprotniki enostavno boljši. Danes bi si zaslužili več, a nismo bili dovolj konkretni.”

O prihodnosti je bil jasen: “Pri Olimpiji nima smisla govoriti o tem prehitro, ker nikoli ne veš, kaj te čaka. Tudi letos, ko smo bili na pripravah in vohali menjavo trenerja smo se s fanti pogovarjali, da smo dobri, če bomo četrti in se borili za Evropo. Na koncu pa čisti preobrat in dvojna krona, ko bi si najmanj mislil. Ne glede na spremembe, ki se bodo zgodile, Olimpija je vedno pri vrhu in se bori za naslove.”

VIDEO: Elšnik po porazu proti Celju

Video is not available for your country.

Video, foto: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Kot da bi gledali Brazilca sredi Ljubljane, nekdanji mladi reprezentant podaril sombrero nasprotniku...Več

2

Bayern enajstič zapored prvak Bundeslige (VIDEO)...Več

3

Krajnc pred začetkom SP v footgolfu: “Čakata nas vročina in vlaga, a upam, da nekdo od nas uresniči svoje sanje” (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Sobotno popoldne za večnost...Več

2

Predsednik Olimpije šokiral z izjavo: ”Riera ni pri zdravi pameti!”...Več

3

Tekme Raket na ŠPORT TV...Več