single
[2]
229331

Elsner z novim delodajalcem: Odslej bo vodil zasedbo Reimsa

Avtor: Urban Kolman
25. 6. 2024, 14.35

Slovenski nogometni trener Luka Elsner je uradno prevzel vodenje francoskega Reimsa, je klub s posebnim kuharskim posnetkom potrdil na družbenih omrežjih. Enainštiridesetletnik je v zadnjih dveh letih vodil zasedbo Le Havra in jo najprej popeljal med francosko elito, minulo sezono pa jo tam tudi obdržal po končnem 15. mestu.

Po pisanju L’Equipa, na katerega se sklicuje tudi spletna stran Foot Normand, bo moral Reims za Elsnerja plačati 500.000 evrov odškodnine, saj je imel edini slovenski trener v najmočnejših petih evropskih ligah sklenjeno pogodbo z Le Havrom do konca prihodnje sezone.

Elsner je kot igralec kariero začel pri francoski Nici. V Sloveniji je od leta 2004 zaigral za Domžale, kjer je kariero nogometaša po vmesnem igranju v Avstriji in Bahrajnu sklenil aprila 2012.

V trenerski karieri je najprej tri leta vodil prav Domžale in se nato v sezoni 2016/17 preselil k Olimpiji. Po neuspešnih sedmih mesecih na klopi zeleno-belih se je podal v tujino in tam vodil ciprski Pafos, belgijski Union Saint-Gilloise, francoski Amiens ter belgijska Kortrijk in Standard Liege, preden je 20. junija 2022 sedel na klop Le Havra.

Zdaj bo po slabem mesecu dni pogajanj Elsner le sedel na klop Reimsa. Njegovi nogometaši bodo priprave na novo sezono začeli v sredo.

Odhod Elsnerja je, kot ga navaja Foot Normand, pred tem potrdil tudi predsednik Le Havra Jean-Michel Roussier. Moštvo Le Havra bo po pisanju francoskih medijev prevzel Didier Digard.

Vir: STA
Foto: Sportida.com.

Zadnje video vsebine

1

“Želimo ustvariti popolno sliko in tekmovati proti vsem” (VIDEO)...Več

2

Evropske kvalifikacije: Maribor izgubil prvo tekmo proti bolgarskemu pokalnemu prvaku (VIDEO)...Več

3

Bravo poražen na svoji krstni evropski preizkušnji (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Luka Dončić: “Vsakič mi je v čast igrati za Slovenijo” (VIDEO)...Več

2

Vilfan po visokem porazu Slovenije proti Grčiji: Pričakujem, da bo selektor nepreklicno odstopil (VIDEO)...Več

3

Benjamin Šeško “odprl” srce in nagovoril navijače (FOTO)...Več