šport TV 1 logo
14:30
Finale: Bayer Leverkusen - Bayern Munchen Nemški pokal
šport TV 2 logo
14:15
Vrhunci 30. kola Serie A
šport TV 3 logo
14:00
Darussafaka - Partizan Eurocup

Elitni smuk v Wengnu ostaja v koledarju svetovnega pokala

Avtor: Blaž Magdič
27. 5. 2020, 14.12

Švicarska smukaška klasika, tradicionalno tekmovanje za svetovni pokal alpskih smučarjev za pokal Lauberhorn v Wengnu, za zdaj ostaja na tekmovalnem koledarju. Švicarska smučarska zveza je preklicala zahtevo za umik Wengna iz koledarja tekmovanj pod okriljem Mednarodne smučarske zveze Fis, potem ko je na pomoč priskočil domači podjetnik.

Na pomoč je v zadnjem trenutku priskočil hotelir Jörg Moser, ki je obljubil, da bo rešil to tekmovanje, vsako leto na sporedu januarja, katerega vrhunec je eden najbolj spektakularnih smukov, dolg kar 4,48 kilometra.

Poslovnež je organizatorjem tekem v Wengnu obljubil denarno injekcijo v višini 300.000 frankov (285.000 evrov), kar predstavlja tretjino vsote, ki jo iščejo organizatorji, švicarska zveza pa je umaknila grožnjo za črtanje tekmovanje s tekmovalnega koledarja po sezoni 2021/22.

Prireditelji v Wengnu so imeli namreč zadnja leta finančne težave in so zahtevali večji delež od televizijskih in marketinških pravic. Zadeva je celo romala na arbitražno sodišče v Lozani.

Švicarska smučarska zveza se nadeja tudi vladne subvencije, s katero bodo zapolnili preostalo vrzel, saj ne more zagotoviti želenega zneska v višini enega milijona švicarskih frankov oziroma 945.000 evrov.

“Želimo zagotoviti prihodnost za spektakularne dirke za pokal Lauberhorn v edinstvenem gorskem okolju, vendar ne za vsako ceno,” so švicarski mediji navedli šefa zveze Ursa Lehmanna.

 

Foto: Guliver/Getty Images
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Dybala še enkrat uprizoril “Messija”...Več

2

VIDEO: Spet? De Ligt vnovič igral z roko in povzročil 11-metrovko...Več

3

Slovenska reprezentanka pri AC Milanu: Treniramo v istih pogojih kot zvezdniki (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Kakšna blamaža Barce! Katalonci vodili z 2:0, tri sekunde pred koncem pa izgubili...Več

2

Oblak: Beckenbauerju sem rekel, ti samo javi pa pridem!...Več

3

Oblak madridski kralj prostih strelov (VIDEO)...Več