šport TV 1 logo
21:00
Inter - Milan Serie A
šport TV 2 logo
21:00
Trento - Cedevita Olimpija Eurocup
šport TV 3 logo
21:30
Budućnost - Ulm Eurocup

Elitni smuk v Wengnu ostaja v koledarju svetovnega pokala

Avtor: Blaž Magdič
27. 5. 2020, 14.12

Švicarska smukaška klasika, tradicionalno tekmovanje za svetovni pokal alpskih smučarjev za pokal Lauberhorn v Wengnu, za zdaj ostaja na tekmovalnem koledarju. Švicarska smučarska zveza je preklicala zahtevo za umik Wengna iz koledarja tekmovanj pod okriljem Mednarodne smučarske zveze Fis, potem ko je na pomoč priskočil domači podjetnik.

Na pomoč je v zadnjem trenutku priskočil hotelir Jörg Moser, ki je obljubil, da bo rešil to tekmovanje, vsako leto na sporedu januarja, katerega vrhunec je eden najbolj spektakularnih smukov, dolg kar 4,48 kilometra.

Poslovnež je organizatorjem tekem v Wengnu obljubil denarno injekcijo v višini 300.000 frankov (285.000 evrov), kar predstavlja tretjino vsote, ki jo iščejo organizatorji, švicarska zveza pa je umaknila grožnjo za črtanje tekmovanje s tekmovalnega koledarja po sezoni 2021/22.

Prireditelji v Wengnu so imeli namreč zadnja leta finančne težave in so zahtevali večji delež od televizijskih in marketinških pravic. Zadeva je celo romala na arbitražno sodišče v Lozani.

Švicarska smučarska zveza se nadeja tudi vladne subvencije, s katero bodo zapolnili preostalo vrzel, saj ne more zagotoviti želenega zneska v višini enega milijona švicarskih frankov oziroma 945.000 evrov.

“Želimo zagotoviti prihodnost za spektakularne dirke za pokal Lauberhorn v edinstvenem gorskem okolju, vendar ne za vsako ceno,” so švicarski mediji navedli šefa zveze Ursa Lehmanna.

 

Foto: Guliver/Getty Images
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Goriški Iračan se je pošalil z Dinamove obrambe...Več

2

VIDEO: Pele do evrogola v stilu svojega brazilskega soimenjaka...Več

3

VIDEO: V Sevnici z brazilsko dvojno peto “zmešali obrambo”...Več

Najbolj brano ta mesec

1

»Ko medil se je Lille …«...Več

2

VIDEO: Gajser izpeljal Supermana brez posledic...Več

3

Iz Španije: Juve je želel Messija, a je Ronaldo rekel NE!...Več