KVALIFIKACIJE EURO 2024
single
[15]
192572

Elan mladim smučarskim upom podaril sto parov smuči

Avtor: Blaž Magdič
15. 5. 2023, 17.19

Ob 100-letnici organiziranega delovanja smučanja na Slovenskem, ki jo je Smučarska zveza Slovenije proslavila minuli teden, so se v proizvajalcu smuči in opreme Elanu iz Begunj na Gorenjskem odločili, da bodo mladim slovenskim alpskim smučarjem podarili 100 parov tekmovalnih smuči.

Podjetje Elan že desetletja spremlja SZS. Največji zgodovinski uspehi so se zgodili ravno na smučeh Elan. Na elankah je smučal tudi sloviti Šved Ingemar Stenmark, njegov rekord po številu zmag v svetovnem pokalu je šele letos premagala Američanka Mikaela Shiffrin.

Kot so zapisali, so v Elanu podarili tekmovalne smuči mladim smučarjem, za katere upajo, da bodo v naslednjih letih krojili svetovni vrh.

“Smučanje ima v Sloveniji izjemno tradicijo in zdi se nam prav, da ta čudovit šport podpiramo tudi v prihodnje. S tem dejanjem po eni strani izkazujemo podporo delovanju in usmeritvam smučarske zveze, hkrati pa želimo še naprej pomagati mladim upom in vrhunskim športnikom na njihovi poti do izjemnih dosežkov,” je poudaril Leon Korošec, podpredsednik skupine in direktor zimske divizije Elan.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Urugvaj izkoristil uvodno zaspanost Slovencev, ki so na koncu izvlekli remi...Več

2

VIDEO: Mačkovšek s torpedi potopil ladjo Veszprema...Več

3

VIDEO: Grški vratar z zadetkom končal upe Italije...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Težave za Slovenijo: Oblak izpušča srečanji proti Finski in Danski...Več

2

Sobotno popoldne za večnost...Več

3

Tekme Raket na ŠPORT TV...Več