pismo ikona
šport TV 1 logo
03:00
Sassuolo - Cagliari Serie A
šport TV 2 logo
03:00
Valenciennes - Lorient Ligue 2
šport TV 3 logo
03:00
PSG - Reims Ligue 1

Ekipa Slovenije do osmine finala, zlato Švicarjem

Avtor: Gregor Kovačič
12. 2. 2019, 17.21

Švica je zmagovalka ekipne paralelne tekme na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Areju. V velikem finalu je bila boljša od Avstrije. Bron je osvojila Italija, ki je v malem finalu premagala Nemčijo. Slovenija v postavi Ana Bucik, Maruša Ferk, Jakob Špik in Tijan Marovt je izpadla v osmini finala.

Ana Bucik

Švici so zlato snežinko prismučali Wendy Holdener, Aline Danioth, Daniel Yule in Ramon Zenhausern. Junak švicarske ekipe je bil Zenhausern, ki je v četrtfinalu, polfinalu in finalu nastopil kot zadnji in ob zaostanku Švice z 1:2. Moral je zmagati in ob tem še izboljšati čas tekmeca, to pa je vselej opravil z odliko. Švicarji, pri katerih je vse zmage zabeležila tudi Holdenerjeva, so tudi aktualni olimpijski prvaki v ekipni paralelni tekmi.

Avstrija še vedno ostaja brez zlate medalje v Areju. Srebro so osvojili Katharina Truppe, Katharina Liensberger, Michael Matt in Marco Schwarz.

Do brona so prišli Italijani Lara Della Mea, Irene Curtoni, Simon Maurberger in Alex Vinatzer. Tretjega mesta so se za nekaj trenutkov že veselili Nemci, a je bil Linus Strasser diskvalificiran, ker je povozil količek.

Slovenci so ekipno tekmo končali v prvem krogu izločilnih bojev, v osmini finala. Izločili so jih Slovaki, ki so na zadnjem SP osvojili srebro.

Obračun Slovenije in Slovaške se je končal z 2:2, točki sta osvojili Ferkova in Bucikova, praznih rok sta ostala Špik in Marovt, oba sta odstopila. Slovaki so napredovali zaradi boljšega seštevka časov.

“Zelo sem bila razpoložena za to tekmo. Zavedam se, da bo to nova disciplina v prihodnjem letu. Dobro smo nastopili v St. Moritzu, tako da sem imela tudi veliko željo nastopiti na tej ekipni tekmi. Po domače povedano sem bila ‘napaljena’. Želela sem, da uspemo in gremo naprej ter končno naredimo en preskok. To ti lahko uspe le, če imaš veliko željo in se tako pripraviš na tekmo. Mislim, da sem svoje oddelala zelo korektno, je pa to ekipna tekma in ni odvisno samo od mene. Škoda, saj smo imeli veliko priložnost, da pridemo naprej, četudi bi potem imeli Avstrijce, saj niso nepremagljivi,” je po tekmi menila Ferkova.

Debitant na SP Marovt je dejal: “Vesel sem, da sem dobil priložnost za nastop na svetovnem prvenstvu. Mislim, da sem se hrabro boril, žal pa naredil napako in ‘zahakljal’ količek. Izkušnja je dobra za v prihodnje, vse sem lepo doživel in upam, da še bom kdaj na SP.”

Slovenija je na koncu končala kot deveta, tako kot tudi vse ostale reprezentance, ki so izpadle v osmini finala.

Na startu je bilo 16 reprezentanc. Naslov iz St. Moritza so branili Francozi, ki so izpadli v četrtfinalu proti Nemčiji.

V sredo bo na SP prost dan. V četrtek in petek sta na sporedu veleslaloma, v soboto in nedeljo pa slaloma.

Foto: Sportida.com

Vir: STA

Priporočamo še

1

Brat Nejc pridno snemal, Tim pa letel kar 40 metrov (VIDEO)...Več

2

(INTERVJU) Aleš Mertelj: Nobenih težav ne bi imel s povratkom na Češko...Več

3

In vendar se (znova) kotali...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Portret legende: Alessandro Del Piero...Več

2

FOTO: Ruska atletska lepotica: Ponudili so mi 200.000 mesečno...Več

3

Iz Beneventa: Slovenci, to je vaš nov Josip Iličić...Več