single
[1175]
147294

Ekipa Primoža Rogliča Jumbo Visma zaradi okužb v taboru predčasno končuje priprave

Avtor: Urban Kolman
12. 1. 2022, 20.05

Kolesarska ekipa Jumbo Visma, za katero vozi tudi slovenski as Primož Roglič, je predčasno končala priprave v Alicanteju v južni Španiji, so sporočili iz ekipe. Razlog je okužba med kolesarji, imena okuženega niso sporočili. Nekateri bodo morali v karanteno, nekateri bodo treninge v Španiji nadaljevali individualno, drugi pa bodo odpotovali domov.

Ekipa je v mehurčku začela skupno trenirati v torek, popoldne pa se je predstavila javnosti. Stiki so bili omejeni, tudi jedli so ločeno, a vse to ni pomagalo, da bi bili danes zjutraj na testu na novi koranavirus vsi negativni.

“Scenarij sodnega dne se je uresničil,” je dejal vodja ekipe Mathieu Heijboer in dodal: “To je scenarij, na katerega smo bili pripravljeni. Že pred tem smo se odločili, kako ravnati v takšni situaciji, prekinitev skupnih treningov pa je najboljša možnost za preprečevanje nadaljnjega širjenja.”

“Zdravje naših kolesarjev in osebja je naša glavna skrb. Vnovič se je potrdilo, da je organiziranje tovrstnih dejavnosti v teh časih izjemno zahtevno. Zdaj moramo zagotovit kolesarjem, da bodo v okviru možnosti lahko nadaljevali priprave na sezono. Škoda, vendar je to edina prava izbira,” pa je za spletno stran ekipe povedal športni direktor Merijn Zeeman.

Vir: STA

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Blešči se od zlata! Šampion Verstappen predstavil svojo novo opremo (VIDEO)...Več

2

Smučar ali hokejist? Kako se je Blažič odločil za poklic košarkarja (video)...Več

3

Zoran Dragić: Ob povratku je bilo kar malo čudno, imam pa veliko motivacijo...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Dobrodelni Memorial Milana Ščulca pripadel Kopru...Več

2

Luka Modrić, ubrani mojster neskončne simfonije...Več

3

Prva violina HRC Honde začela s pripravami na novo sezono (FOTO)...Več