šport TV 1 logo
18:55 V ŽIVO
Nimes - Lorient Ligue 1
šport TV 2 logo
17:00
Juventus - Crotone Serie A
šport TV 3 logo
17:30
Jesenice - Red Bull Juniors Alpska liga

EHF ”za zeleno mizo” odločila o usodi neodigranih tekem lige prvakinj

Avtor: Kenny Jan
10. 2. 2021, 20.04

Krovna evropska rokometna zveza (EHF) je danes odločila, da bodo neodigrane tekme v ligi prvakinj in evropski ligi za ženske registrirali z izidi 10:0. Po novem pa bodo v izločilne boje napredovale vse ekipe iz skupinskega dela lige prvakinj in tudi v ligi prvakov.

Med tekmami lige prvakinj, ki jih je zveza danes registrirala z izidom 10:0 in z dvema točkama za zmagovalke, je tudi ena slovenskih prvakinj. Obračun Krim Mercator – Esbjerg so tako za zeleno mizo dobile Danke.

Kot so pojasnili na EHF, so se za ta korak odločili, ker ne bi mogli pravočasno izvesti vseh neodigranih ali prestavljenih tekem.

V pojasnilu na spletni strani zveze so zapisali, da so se, ker se bliža vrhunec sezone in zmanjkuje časa za iskanje rezervnih terminov, odločili za to možnost, ki naj bi na najbolj pošten način omogočila dokončanje tekmovanj. Podlago za registriranje izidov ima EHF v odločitvi izvršnega odbora zveze iz lanskega decembra, ki je takrat že predvidel možnost takšne odločitve.

Za primerljivi tekmovanji v moški konkurenci (liga prvakov in evropska liga) pa za zdaj takšne odločitve še niso sprejeli, pri EHF še upajo, da bodo lahko pravočasno izvedli vse manjkajoče dvoboje.

Zaradi današnje odločitve pa je EHF tudi spremenila sistem izločilnega dela v obeh najmočnejših klubskih tekmovanjih. Po novem bodo tako v izločilne boje napredovale vse ekipe iz obeh skupin tako v ligi prvakov kot ligi prvakinj, nato pa bodo sledili boji po sistemu 1-8, 2-7, 3-6 in 4-5 z ekipami iz druge skupine. Sistema tekmovanj v obeh evropskih ligah pa EHF ne bo spreminjala.

“Sezona 2020/21 se kaže kot izzivov polna sezona. Pogoji in razmere za izvedbo tekem se nenehno spreminjajo, mi pa si prizadevamo, da bi med vsemi možnostmi našli najboljšo in odigrali kar največ tekem. Zdaj bomo ekipam ponudili možnost, da se pomerijo v osmini finala, potem bo sledil običajen četrtfinale,” je današnje odločitve pojasnil predsednik zveze EHF Michael Wiederer.

Vir: STA
Foto: Sportida

 

Zadnje video vsebine

1

Robert Englaro:”Iličić je ustvarjalec in z Atalanto bo naredil še veliko” (VIDEO)...Več

2

Honda se je poklonila Gajserju: Zgodovinski prizori kot motivacija za prihodnost (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Neapelj je mesto, kjer ne poznajo pravil...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Hajduk v zadnji minuti do minimalne zmage nad Rijeko!...Več

2

Zimzeleni Ibra: najsvetlejša zvezda Milanovega neba...Več

3

OM sredi zastrašujoče nevihte...Več