single
[6]
205123

Egipčani četrta prepreka Slovenije pred olimpijskimi igrami

Avtor: Blaž Magdič
3. 10. 2023, 22.07

Slovenski odbojkarji na olimpijskih kvalifikacijah zaenkrat uspešno preskakujejo vse ovire. V Tokiu so do zdaj ugnali Tunizijo, Turčijo in Finsko, četrti tekmec bo v sredo Egipt, še zadnja ekipa, ki so jo v slovenskem taboru ocenili za nekoliko lažjo. A zagotovo ne tako lahko, da bi lahko vpisali zmago, še preden se bo tekma začela.

Bo pa to tudi zadnja tekma, ki jo bodo začeli ob 10. uri po lokalnem času oziroma 3. uri po slovenskem, ki jo v slovenskem taboru ravno ne obožujejo.

“Tudi afriške ekipe znajo igrati, če jim to dopustiš. In Egipt je afriški prvak,” je že pred odhodom na Japonsko dejal slovenski sprejemalec Rok Možič, v njegove besede pa so se lahko prepričali tudi na tem turnirju. Egipčani so presenetili Japonce, v prvem nizu pa premagali Srbe, ki so po zaostanku prvič po dolgem času v igro poslali svojega najboljšega igralca Uroša Kovačevića.

Da ne gre za naivnega in nenevarnega tekmeca je konec koncev pokazala tudi pripravljalna tekma pred celinskima prvenstvoma, ko so Egipčani ob slovesu Mitje Gasparinija gostovali v Mariboru. Slovenci so takrat prvi niz izgubili, tekmec je bil blizu tudi v drugem, nato pa popustil, tako da je Slovenija tekmo dobila s 3:1.

Egipčani, ki v svetovnem merilu večjih uspehov niso beležili, večinoma prihajajo iz domačih klubov, posebnih zvezdnikov pa nimajo, čeprav ima nekaj igralcev izkušnje iz evropskih klubov. Slovenija se je pred obračunom v Mariboru z Egipčani merila le dvakrat, obakrat je zmagala s 3:0, leta 2017 v svetovni ligi, dve leti pozneje pa še na prijateljskem obračunu.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Romunke po drami z obrambo v zadnjih sekundah do zmage nad Brazilkami...Več

2

Dobrosrčna poteza Tima Gajserja: Mladi navijač prejel dres in od sreče kar zajokal (VIDEO)...Več

3

Gerčar o Pradu: V najboljši formi je bil v začetku sezone (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Sijajen uvod EURA za Slovenijo: Četa Matjaža Keka odščipnila točki favorizirani Danski...Več

2

Šeško tik pred podpisom nove pogodbe...Več

3

Bundesliga ponudila nov čudež: Po porazu s tremi, do zmage s štirimi goli za obstanek v ligi! (VIDEO)...Več