single
[3]
138918

Eden največjih zvezdnikov NBA na seznamu ”nesposobnih” igralcev

Avtor: Kenny Jan
12. 10. 2021, 20.48

Eden največjih zvezdnikov košarkarske lige NBA Kyrie Irving ne bo del ekipe Brookly Nets, dokler se ne bo cepil proti covidu-19 in tako izpolnil zahteve kluba oziroma lokalnih oblasti v New Yorku, je sporočilo vodstvo moštva, ki sodi med glavne favorite za naslov prvaka.

Kyrie Irving, ki iz osebnih oziroma verskih razlogov zavrača cepljenje proti covidu-19, bi lahko igral v zveznih državah, v katerih cepljenje ni pogoj za nastopanje v zaprtih prostorih oziroma dvoranah, vendar je danes klub potrdil, da ne bo delal izjem in zato 29-letnega zvezdnika uvrstil na seznam igralcev, ki niso sposobni za igro.

Hkrati so Irvingu sporočili, da mu ne bodo izdali plače za tekme, na katerih bo manjkal, poročajo svetovne agencije. Za izpolnitev pogoja mu zadostuje že ena doza cepiva, dodajajo ameriški mediji.

Irving sodi med najbolje plačane igralce v severnoameriški ligi NBA. V sezoni 2021/22, ki se bo začela naslednji teden, mu pripada plača v višini skoraj 35 milijonov dolarjev.

“Kyrie je sprejel odločitev in mi jo moramo spoštovati. A hkrati si ne smemo dovoliti, da bi odločitev posameznika vplivala na kemijo v ekipi, ki temelji na ekipnem duhu in enotnosti. Naši cilji v prihajajoči sezoni ostajajo visoki,” je dejal izvršni direktor Brookly Nets Sean Marks.

Irving je v zadnjih dveh sezonah za Brooklyn v rednem delu odigral le 74 tekem. V minuli sezoni je imel povprečje 26,9 točk na tekmo, a je to v končnici zaradi poškodb in osebnih odločitev o nenastopanju padlo na 22,7 točk.

Vir: STA
Foto: Sportida

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Na ŠPORT TV ta teden v ospredju predvsem ljubljanska moštva...Več

2

Kamerunec v Sežani: Morda bo pa Tabor kmalu velika ekipa (video)...Več

3

Ambiciozni načrti direktorja Cedevite Olimpije: ‘’Cilj je igranje v Evroligi!’’(VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Honda obiskala dom Gajserja in pripravila krajši dokumentarec...Več

2

Victor Osimhen: nov neapeljski vladar...Več

3

Kek utišal samozavestne Ruse: ”V Ljudskem vrtu ni favorita!”...Več