pismo ikona
šport TV 1 logo
00:30
Finale: Finska - Kanada IIHF SP elitne divizije 2019
šport TV 2 logo
01:00
Atalanta - Sassuolo Serie A
šport TV 3 logo
02:15
2. oddaja Nogometne zgodbe

Dvojna nemška zmaga v Innsbrucku, Zajc deseti

Avtor: Marko Premrl
23. 2. 2019, 18.56

Markus Eisenbichler (279,4 točke) je nov svetovni prvak v smučarskih skokih na veliki skakalnici. Za dvojno nemško zmago je z drugim mestom poskrbel še Karl Geiger (267,3). V finalu je nastopila trojica Slovencev; najboljši med njimi je bil debitant na SP Timi Zajc (245,5), osmi po prvi seriji, ki je na koncu zdrsnil na deseto mesto.

Poleg Zajca sta v finalu nastopila še Peter Prevc (230,5 točke), ki je bil po polovici tekme 16., tudi po finalu je zadržal to mesto, ter Žiga Jelar (219,8), ki je bil pred finalno serijo na 22. mestu, na koncu pa 23. Zunaj trideseterice je ostal Anže Lanišek, ki je nastop končal na 35. mestu.

V boju za naslov je Eisenbichler zanesljivo slavil zmago, ki jo je to zimo v svetovnem pokalu večkrat lovil, a nikdar ujel. Vodilni po prvi seriji Švicar Kilian Peier (266,1) je v finalu slabše skočil, a na koncu je bilo to na veliko veselje švicarskega tabora dovolj za bronasto odličje. Z dolgim nosom je ostal vodilni v svetovnem pokalu in tretji po prvi seriji Japonec Ryoyu Kobayashi, ki je v “četveroboju” potegnil kratko.

V nedeljo bo v Innsbrucku še ekipna tekma na veliki napravi. Slovenijo bodo na Bergislu zastopali isti štirje skakalci kot danes: Lanišek, Prevc, Jelar in Zajc, je določil selektor Gorazd Bertoncelj.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Priporočamo še

1

Manchester City: kralj Anglije, a brez evropske krone...Več

2

Nejc Mravlja: “Zavesa, dol!” (blog)...Več

3

PAOK: »Zbogom, Atene!«...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Družinska naveza Gajser, Nejcu zdaj zaupajo tudi Japonci...Več

2

Ronaldo kapetanu Rome: Premajhen si, da bi lahko govoril (VIDEO)...Več

3

Srhljivi prizor Gajserjevega padca, ki bi se lahko končal zelo hudo (VIDEO)...Več