single
[2085]
137047

Dvoboj Davisovega pokala proti Paragvaju v soboto

Avtor: Kenny Jan
17. 9. 2021, 19.57

Dvoboj Davisovega pokala med Slovenijo in Paragvajem v Portorožu, ki bi se moral začeti danes ob 12. uri, je zaradi razmočenega igrišča prestavljen na soboto. Uvodni dvoboj se bo začel ob 9. uri.

Dež, ki je včeraj, delno ponoči in danes opoldan namočil zemljo na slovenski obali, jo je zagodel organizatorjem dvoboja prvega kroga druge svetovne skupine Davisovega pokala. Kljub naporom vzdrževalcev in večkratnim prestavitvam sta se kapetana obeh reprezentanc ob 17. uri odločila, da na mehkem, peščenem igrišču ni vredno tvegati zdravja igralcev.

Glede na to, da je vremenska napoved za naslednjih 24 ur ugodna, bodo skušali v soboto izpeljati vseh pet predvidenih dvobojev. Prva bosta na igrišče stopila prvi slovenski igralec Tom Kočevar Dešman ter drugorangirani iz Paragvaja Adolfo Daniel Vallejo.

Sledila bosta Bor Artnak in Martin Antonio Vergara Del Puerto, nato je na sporedu igra parov, v primeru rezultata 2:1 pa sta na vrsti še dva dvoboja posameznikov.

Kljub temu, da bo Slovenija nastopila močno oslabljena, saj bodo manjkali vsi trije najboljši igralci Aljaž Bedene, Blaž Kavčič in Blaž Rola, je favoritinja v dvoboju s Paragvajem, ki v svojih vrstah nima igralca s točkami ATP med posamezniki ali dvojicami.

Vir: STA
Foto: Sportida

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Na ŠPORT TV ta teden v ospredju predvsem ljubljanska moštva...Več

2

Kamerunec v Sežani: Morda bo pa Tabor kmalu velika ekipa (video)...Več

3

Ambiciozni načrti direktorja Cedevite Olimpije: ‘’Cilj je igranje v Evroligi!’’(VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Honda obiskala dom Gajserja in pripravila krajši dokumentarec...Več

2

Victor Osimhen: nov neapeljski vladar...Več

3

Kek utišal samozavestne Ruse: ”V Ljudskem vrtu ni favorita!”...Več