šport TV 1 logo
16:30
Zagreb - Celje EHF Liga prvakov
šport TV 2 logo
15:40
Cedevita Olimpija - Unics Kazan Eurocup
šport TV 3 logo
16:05
Most - Krim EHF Liga prvakinj

Dvakratna boksarska olimpijska prvakinja zaradi strahu pred slepoto končala kariero

Avtor: Marko Premrl
6. 11. 2019, 17.43

Britanka Nicola Adams je na olimpijskih igrah v Londonu leta 2012 kot prva boksarka osvojila zlato odličje, uspeh pa ponovila štiri leta pozneje v Riu. Leta 2017 je postala profesionalna boksarka, zdaj pa se je pri 37 letih odločila, da konča športno pot, saj jo skrbi, da bi drugače izgubila vid.

“Dejali so mi, da bi kakršen koli nadaljnji udarec v oko verjetno lahko nepopravljivo ogrozil moj vid in celo povzročil, da bi ga za stalno izgubila,” je povedala Adamsova, ki je tudi svetovna prvakinja v mušji kategoriji po verziji WBO.

Za Yorkshire Evening Post je dodala še: “Neizmerno sem ponosna, da sem zastopala našo državo na olimpijskih igrah in osvojila dve zlati medalji ter osvojila pas za zmago po verziji WBO. Uresničile sem svoje sanje, a vse to je pustilo posledice na mojem telesu.”

Zadnjič je bila Britanka v ringu 20. septembra, ko je po petih zmagah med profesionalkami prišla po prvega remija, kot amaterka pa je zmagala na vseh večjih tekmovanjih, tudi na prvih olimpijskih igrah, na katerih so se boksarke lahko potegovale za odličja. V Londonu in Riu so se boksarke borile v treh kategorijah, v Tokiu prihodnje leto pa se bodo v petih.

 

Foto: Guliver/Getty Images
VIR: SAT

Priporočamo še

1

Cagliari, ne odhaja(j) poletje...Več

2

Niko Kovač, vprašanje časti...Več

3

Izkušnje in zmagovalna miselnost...Več

Najbolj brano ta mesec

1

SIMULACIJA LETA? Tako je branilec Torina želel izključiti Ronalda (video)...Več

2

VIDEO: Buffon prejel gol, kot ga še v Fifi ne boste videli...Več

3

VIDEO: Super Jojo z utekanjem in golom osmešil obrambo Napolija...Več