pismo ikona
šport TV 1 logo
05:00
Udinese - Inter Serie A
šport TV 2 logo
05:00
Marseille - Nantes Ligue 1
šport TV 3 logo
05:00
Jonvetut - Unicaja Eurocup

Dvakratna boksarska olimpijska prvakinja zaradi strahu pred slepoto končala kariero

Avtor: Marko Premrl
6. 11. 2019, 17.43

Britanka Nicola Adams je na olimpijskih igrah v Londonu leta 2012 kot prva boksarka osvojila zlato odličje, uspeh pa ponovila štiri leta pozneje v Riu. Leta 2017 je postala profesionalna boksarka, zdaj pa se je pri 37 letih odločila, da konča športno pot, saj jo skrbi, da bi drugače izgubila vid.

“Dejali so mi, da bi kakršen koli nadaljnji udarec v oko verjetno lahko nepopravljivo ogrozil moj vid in celo povzročil, da bi ga za stalno izgubila,” je povedala Adamsova, ki je tudi svetovna prvakinja v mušji kategoriji po verziji WBO.

Za Yorkshire Evening Post je dodala še: “Neizmerno sem ponosna, da sem zastopala našo državo na olimpijskih igrah in osvojila dve zlati medalji ter osvojila pas za zmago po verziji WBO. Uresničile sem svoje sanje, a vse to je pustilo posledice na mojem telesu.”

Zadnjič je bila Britanka v ringu 20. septembra, ko je po petih zmagah med profesionalkami prišla po prvega remija, kot amaterka pa je zmagala na vseh večjih tekmovanjih, tudi na prvih olimpijskih igrah, na katerih so se boksarke lahko potegovale za odličja. V Londonu in Riu so se boksarke borile v treh kategorijah, v Tokiu prihodnje leto pa se bodo v petih.

 

Foto: Guliver/Getty Images
VIR: SAT

Priporočamo še

1

Brat Nejc pridno snemal, Tim pa letel kar 40 metrov (VIDEO)...Več

2

(INTERVJU) Aleš Mertelj: Nobenih težav ne bi imel s povratkom na Češko...Več

3

In vendar se (znova) kotali...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Portret legende: Alessandro Del Piero...Več

2

FOTO: Ruska atletska lepotica: Ponudili so mi 200.000 mesečno...Več

3

Iz Beneventa: Slovenci, to je vaš nov Josip Iličić...Več