šport TV 1 logo
12:25 V ŽIVO
Lazio - Udinese Serie A
šport TV 2 logo
12:55 V ŽIVO
Lyon - Reims Ligue 1
šport TV 3 logo
13:00
Gorica - Lokomotiva Hrvaška liga

Duvnjak in Palmarsson za odpoved januarskega SP v Egiptu

Avtor: Blaž Magdič
16. 11. 2020, 17.55

Rokometna zvezdnika Domagoj Duvnjak iz nemškega prvaka Kiela in Aron Palmarsson, ki skupaj s Slovenci Juretom Dolencem, Blažem Jancem in Domnom Makucem igra za Barcelono, menita, da bi bilo v trenutnih razmerah koronske krize treba odpovedati svetovno prvenstvo 2021. SP, na katerem bodo nastopili tudi Slovenci, bo na sporedu januarja v Egiptu.

“Menim, da je ta čas organizacija SP oziroma tekmovanje preveč nevarno,” je v podcastu Kreis Ab dejal kapetan hrvaške reprezentance Duvnjak.

Še bolj jasen je bil Islandec Palmarsson, ki je odločno dejal: “SP bi bilo treba odpovedati. Res ne razumem, zakaj bi morali v teh nevarnih razmerah svetovne zdravstvene krize vsi leteti tja in igrati tekme,” je dejal 30-letnik.

Duvnjak in Palmarsson se bosta v četrtek s svojima kluboma pomerila v ligi prvakov.

SP za rokometaše je na sporedu od 13. do 30. januarja prihodnje leto in je prvič razširjeno na 32 ekip. Slovenci bodo v skupinskem delu nastopili z Rusijo, Belorusijo in Južno Korejo.

V skupini A bodo igrali Nemčija, Madžarska, Urugvaj in Kapverdski otoki, v skupni B Španija, Tunizija, Brazilija in Poljska, v skupini C Hrvaška, Katar, Japonska in Angola, v skupini D Danska, Argentina, Bahrajn in Kongo, v skupini E Norveška, Avstrija, Francija in ZDA, v skupini F Portugalska, Alžirija, Islandija in Maroko, v skupini G Švedska, Egipt, Češka in Čile, v skupini H pa Slovenija, Belorusija, Južna Koreja in Rusija.

Slovenija je doslej osemkrat nastopila na svetovnih prvenstvih, najboljša je bila v Franciji 2017, kjer je pod vodstvom nekdanjega selektorja Veselina Vujovića osvojila odličje bronastega leska. V Španiji 2013 je pod selektorsko taktirko Borisa Denića zasedla četrto mesto.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Rupnik znova uprizoril Messija...Več

2

Pozabite “panenko”: To je čudežna 11-metrovka, ki bi šokirala vse vratarje sveta (VIDEO)...Več

3

Bohar in Jurčević z Osijekom zrušila Dinamo in potrdila visoke apetite (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Narobe svet: Če bo Pirlo zmagoval, bo bonuse prejemal tudi Sarri...Več

2

Je Tottenham dokončno stopil na šampionsko pot?...Več

3

Gajser: Ogromno bo še treba osvojiti, a živim svoje sanje...Več