single
[3]
97651

Košarkarsko državno prvenstvo znova liga Nova KBM

Avtor: Blaž Magdič
24. 2. 2020, 12.38

Državno prvenstvo v košarki, ki je v prvem delu nosilo delovno ime 1. SKL, se bo v drugem delu znova imenovalo liga Nova KBM. Tekmovanje za prvaka se bo začelo v sredo, 26. februarja, z derbijem med Cedevito Olimpijo in Krko. Dvoboj dveh najtrofejnejših slovenskih kolektivov si boste lahko ekskluzivno ogledali na Šport TV.

Po banki Nova KBM, ki je že dlje časa eden od pomembnejših pokroviteljev Košarkarske zveze Slovenije, se je elitno slovensko prvenstvo imenovalo prejšnje štiri sezone in bo tako najmanj do konca letošnje.

“Slovenska košarka je šport z bogato tradicijo in vrhunskimi dosežki, dobri dve leti je, odkar smo s člansko reprezentanco zasedli vrh Evrope, še pomembneje pa je, da je košarka šport s svetlo prihodnostjo. Tudi zato Nova KBM nadaljuje sodelovanje s Košarkarsko zvezo Slovenije, imamo namreč skupen cilj, da košarka v Sloveniji napreduje, postane še bolj atraktivna in privlačna. Ponosni smo, da bo prva liga nosila ime Nove KBM, prav tako pa kot sponzor košarkarske zveze veselimo dobrih iger naših reprezentanc,” je ob tem dejal Jure Bračko, direktor korporativnega komuniciranja in strateškega marketinga Nove KBM.

V drugem delu lige Nova KBM bo deset ekip razdeljenih v dve ligi, ligo za prvaka in ligo za obstanek. V ligi za prvaka bo sodelovalo šest ekip, aktualni državni prvak Koper Primorska, Helios Suns, Hopsi Polzela, Krka, Rogaška in Cedevita Olimpija, ki bodo po dvokrožnem ligaškem sistemu odigrale deset krogov in tekmovanje začele z ničle.

Preostale ekipe, Gorenjska gradbena družba Šenčur, Šentjur, Zlatorog in Terme Olimia Podčetrtek, bodo s tekmovanjem nadaljevale v ligi za obstanek. Igrale bodo po trikrožnem sistemu, s seboj pa bodo prenesle medsebojne rezultate in točke iz prvega dela.

Pari prvega kroga so Cedevita Olimpija – Krka, Rogaška – Koper Primorska, Hopsi Polzela – Helios Suns, GGD Šenčur – Terme Olimia Podčetrtek in Šentjur – Zlatorog Laško.

Liga Nova KBM, Cedevita Olimpija – Krka, sreda ob 18.25 na Š2.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Zoran Dragić: Ob povratku je bilo kar malo čudno, imam pa veliko motivacijo...Več

2

Bečirović: Boljše nadgradnje kot je Dragić, si nismo mogli želeti (video)...Več

3

Gol januarja: fantastičen volej za pozno in zelo pomembno izenačenje (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Luka Modrić, ubrani mojster neskončne simfonije...Več

2

Prva violina HRC Honde začela s pripravami na novo sezono (FOTO)...Več

3

V pogodbi zahteval klavzulo in jo dobil, ni mu treba na tekmo, če je bil na koncertu...Več