single
[3]
127181

Drugo poglavje dvoboja Dragić – Prepelič

Avtor: Marko Premrl
2. 6. 2021, 08.01

Španska košarkarska liga v pospešenem tempu nadaljuje s končnico. Na sporedu so četrtfinalne tekme. Eden od parov je slovensko obarvan, Klemen Prepelič z Valencio igra proti Baskonii Zorana Dragića.

Z vsak po desetimi točkami sta se na prvi tekmi četrtfinala španskega prvenstva izkazala Klemen Prepelič in Zoran Dragić. V dramatični končnici je bila bolj uspešna Valencia s točko prednosti, oranžni so tako povedli v seriji z 1:0.

Zdaj je statistika na strani Valencia. V kar 92,5 % primerov se je pripetilo, da se je v polfinale uvrstila ekipa, ki je dobila uvodno srečanje.

Zadnji, ki se je uspel pobrati po zaostanku, je bil Herbalife Gran Canaria, pisala se je sezona 2017/18. Valencia je povedla, Kanarčki pa so se vrnili in jo izločili.

Prva tekma Valencie in Baskonie, ki je aktualni prvak, je minila v znamenju sodniške napake, ko se delivci pravice niso odločili za prekršek pet sekund pred koncem. Baskonia je zaostajala za točko, na razpolago pa bi imela tri proste mete.

Drugo tekmo četrtfinala med Baskonio in Valencio si boste lahko ogledali na Šport TV 1 danes ob 19.40, sledila pa bo tekma Reala in Gran Canarie ob 21.55.

 

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Žan Rogelj: Menim, da je nogomet šport št. 1 v Avstriji (VIDEO)...Več

2

NA DANAŠNJI DAN: Krstna tekma Slovenije na velikih tekmovanjih (VIDEO)...Več

3

Kovačić: Hrvaška lahko doseže velike stvari (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser: Ni enostavno postati prvak, še težje pa je naslov ubraniti...Več

2

Ekipa ŠPORT TV pripravljena na EURO 2020...Več

3

Oblak vodi enajsterico zvezd, ki jih ne bo na EP...Več