puščica dol ikona
Trenutno na sporedu
puščica gor ikona
06:00
Los Angeles - Florida, Hokej na ledu - NHL
šport TV 1 logo
05:55
Napoli - Milan, Nogomet - Serie A
šport TV 2 logo
07:20
PSG - Nantes, Nogomet - Ligue 1
šport TV 3 logo

Dvakratna olimpijska in svetovna prvakinja Tina Maze je bila druga na kombinaciji svetovnega pokala alpskih smučark v Banskem.

Vanja Brodnik je bila 16. (+3,24), Ana Bucik 23. (+5,60), četrta Slovenka Ilka Štuhec pa je odstopila že tik pred ciljem superveleslaloma.

Tina Maze je bila druga že po superveleslalomu. Pred slalomom je imela 45 stotink zaostanka za Avstrijko Anno Fenninger, branilko velikega kristalnega globusa in njeno največjo tekmico za letošnji globus. Tretji sta bili Švicarka Dominique Gisin in Avstrijka Nicole Hosp (+0,59). Zettelova je vodila na slalomu tudi še pred nastopom zadnjih dveh tekmovalk v boju za vrh, saj je Gisinova nazadovala (6.), Hospova pa ni prišla do cilja.

Aktualna svetovna prvakinja v kombinaciji Mazejeva je začela odločno, ima imela 49, 58 in na koncu 67 stotink prednosti pred Zettlovo. Slednja je veliko boljša slalomistka od Fenningerjeve, zato je že kazalo na zmago Črnjanke, s katero bo prekinila niz zaporednih odstopov na domačem prizorišču na Zlati lisici konec prejšnjega tedna. Toda Fenningerjeva je bila v zgornjem delu še hitrejša in je šele v ciljnem delu izgubljala prednost, ciljno črto pa je prečkala z 39 stotinkami zaostanka za nepričakovano zmago, enajsto v karieri.

Anna Fenninger je s tem v skupnem seštevku svetovnega pokala zaostanek za Mazejevo zmanjšala na 64 točk. Ker je bila to edina kombinacijska tekma deklet v pokalu v tej zimi, malega globusa za to disciplino ne bodo podelili.

Bolgarski organizatorji tekem v Banskem imajo veliko težav z vremenom. Po petkovi in sobotni odpovedi superveleslalomu je bil zaradi goste megle in slabe vidljivosti za eno uro in pol prestavljen začetek alpske kombinacije; prvi del, superveleslalom, se je začel ob 10.30 uri. Po šestih tekmovalkah pa je bila tekma prekinjena.

Po skoraj pol ure sta nastopili še Avstrijka Kathrin Zettel in Američanka Lindsey Vonn. Prva je bila na koncu deveta (+1,29), druga pa šele 24. (+2,57) in nato na slalomu ni nastopila. Takoj po nastopu Vonnove, ko je bila na startu Štuhčeva, je bil superveleslalom vnovič prekinjen. V nadaljevanju se je vreme povsem spremenilo, posijalo je sonce in tekma se je nadaljevala v dokaj dobri vidljivosti. Do točk sta prišli tudi Vanja Brodnik in Ana Bucik, ki sta izboljšali svoji uvrstitvi, prva je bila pred slalomom je 19., druga pa 33.

V ponedeljek je v Banskem predvidna superveleslalomska tekma.

 

Foto: Guliver/Getty Images

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja