šport TV 1 logo
17:00
9. oddaja Pure Action
šport TV 2 logo
16:50
1. oddaja UEFA EURO 2020 magazin
šport TV 3 logo
17:00
3. oddaja World of Free Sports

Drozg vesel, da se vrača v igo AHL

Avtor: Marko Premrl
14. 1. 2021, 15.13

Mariborski hokejist in član severnoameriškega NHL moštva Pittsburgh Penguins Jan Drozg se naslednji teden vrača preko luže, kjer se bo prihodnji teden pridružil ekipi Wilkes-Barre, ki nastopa v ligi AHL. Po skoraj letu dni v domovini zaradi aktualne pandemije, odhaja v ZDA in komaj čaka, da nadaljuje tam, kjer je ostal pred prekinitvijo tekmovanj.

Kot je danes povedal medijem pred mariborsko Ledno dvorano, je bilo preteklo leto oziroma sezona tudi zanj res posebna, a so se stvari končno začele odvijati na boljše. “V ponedeljek se vračam v ZDA, kjer bom igral v ligi AHL, čeprav bo sezona malce drugačna, kot smo jih bili vajeni doslej,” je dejal Drozg.

Za zdaj kaže, da bodo v omenjenem tekmovanju odigrali samo 30 tekem brez končnice, skratka na nek način bodo odigrali preostanek sezone in še to brez gledalcev. Pred sezono ekipo Wilkes-Barre/Scranton Penguins čaka še trening kamp, ki bo po Drozgovih informacijah prav tako potekal z manjšim številom igralcev, kot so vajeni.

“Bomo pa videli, kako se bodo stvari odvijale. Težko je karkoli napovedovati glede na to, v kakšnem času smo. Jaz verjamem, da bomo lahko trenirali in izpeljali sezono dokaj mirno,” je optimističen hokejist, ki je zadnja dva meseca pred prazniki odigral pri Olimpiji. To mu je pomagalo pri vračanju v tekmovalni ritem, manj se je obremenjeval z lastno uspešnostjo.

Čeprav mu v domačem Mariboru ni nič manjkalo, se vseeno veseli, da lahko gre nazaj, saj je že zelo pogrešal vsakodnevni ritem, treninge in močne tekme. So pa, se zaveda, cilji za letošnjo sezono malo drugačni kot v preteklosti, saj ne bodo odigrali končnice in kot kaže ne bo mogoče osvojiti nobene lovorike.

“To je sicer žalostno, a cilji ostajajo, da čim bolje odigramo tekme, poskusimo zmagati in iztržiti čim več iz te sezone,” je dejal hokejist, ki ga je na naboru NHL leta 2017 v petem krogu izbral Pittsburgh, s podpisom triletne pogodbe pa se je v najmočnejši ligi pridružil slovenskemu zvezdniku Anžetu Kopitarju.

Pingvini so sicer prav to noč po evropskem času slabo vstopili v novo sezono lige NHL, saj so morali s 3:6 priznati premoč Philadelphii. Tekmo si je ogledal tudi Drozg, ki je povedal, da so njegovi klubski kolegi prvi dve tretjini odigrali dokaj dobro, žal pa so v zadnji nekoliko popustili in bili za to kaznovani s porazom.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Vratar iz Kobarida dosegel gol, ob katerem so se soigralci držali za glavo...Več

2

VIDEO: Murićeva trojka, s katero je zlomil Budućnost...Več

3

Pokalna senzacija: Drugoligaš izločil evropske prvake (video)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Mandžukić izziva Milanovo prekletstvo številke 9...Več

2

Pagliuca za ŠTV: Vesel sem, ker me je premagal Handanović...Več

3

Iz Španije prepričani, da je to koš sezone (video)...Več