šport TV 1 logo
14:00
27. oddaja World of Free Sports
šport TV 2 logo
12:15
Juventus - Torino Serie A
šport TV 3 logo
14:00
Darussafaka - Partizan Eurocup

Drakšič bo bdel nad finskimi judoisti

Avtor: Blaž Magdič
27. 5. 2020, 17.09

Rok Drakšič je postal novi trener finske reprezentance v judu, danes poroča Delo v tiskani izdaji.

“Prejel sem ponudbo, ki je nisem mogel zavrniti. To je zame nov izziv, ki se ga že veselim. Finski judo, ki v zadnjih letih ni imel vidnejših uspehov na velikih članskih tekmovanjih, bom poskušal dvigniti na višjo raven,” je za Delo potrdil Drakšič, ki bo začel z najboljšimi judoisti in judoistkami iz dežele tisočerih jezer delati septembra.

Na Finskem ne skrivajo zadovoljstva nad tem, da so v svoje vrste zvabili 33-letnega trenerja iz Griž. “Že od lanske jeseni smo iskali ustreznega selektorja za našo reprezentanco. Da smo dobili Roka, je sijajno za ves finski judo. Verjamem, da se bodo naši judoisti z njegovo pomočjo povzpeli stopnico višje,” je optimistična Jaana Jokinen, nekdanja vrhunska judoistka in zdaj trenerska direktorica pri finski judoistični zvezi, pri kateri se nadejajo, da bodo v Helsinkih ustvarili pripravljalno bazo v skladu z visokimi mednarodnimi standardi, še poroča Delo.

“V finski zvezi imamo velike ambicije, saj si želimo naš judo vrniti tja, kjer je nekoč že bil. Imamo skupino judoistov, ki imajo velik potencial. Verjamemo, da jim bo Rok s svojimi izkušnjami in znanjem pomagal uresničiti visoke cilje, ki smo si jih zadali,” je po sklenitvi sodelovanja z Drakšičem, evropskim prvakom iz Budimpešte 2013, izjavil predsednik finske judoistične zveze Marko Laaksonen.

Drakšič je za Slovenijo nastopil na poletnih olimpijskih igrah 2008 v Pekingu in v kategoriji do 60 kg osvojil 21. mesto. Pred tem je na sredozemskih igrah 2005 osvojil srebrno medaljo, na sredozemskih igrah 2009 pa je osvojil bron. Na evropskih prvenstvih ima eno zlato in štiri bronaste medalje. Na svetovnih prvenstvih je bil najvišje peti.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Dybala še enkrat uprizoril “Messija”...Več

2

VIDEO: Spet? De Ligt vnovič igral z roko in povzročil 11-metrovko...Več

3

Slovenska reprezentanka pri AC Milanu: Treniramo v istih pogojih kot zvezdniki (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Kakšna blamaža Barce! Katalonci vodili z 2:0, tri sekunde pred koncem pa izgubili...Več

2

Oblak: Beckenbauerju sem rekel, ti samo javi pa pridem!...Več

3

Oblak madridski kralj prostih strelov (VIDEO)...Več