šport TV 1 logo
23:30
Napoved F4 EHF Liga prvakov
šport TV 2 logo
23:00 DANES
Finale: Primorska - Olimpija, tretja tekma Liga Nova KBM
šport TV 3 logo
23:00 DANES
Caen - Bordeaux Ligue 1

Dragiša Drobnjak v trenerskem štabu Petrola Olimpije

Avtor: Gregor Kovačič
23. 4. 2019, 15.51

Nekdanji košarkar Petrola Olimpije Dragiša Drobnjak je novi pomočnik glavnega trenerja Jureta Zdovca. Drobnjak se bo na klopi aktualnih državnih prvakov pridružil Gašperju Potočniku in Žigi Mravljaku.

“Moja želja je bila, da ekipi priključimo mladega in ambicioznega trenerja, ki ima izkušnje z delom z visokimi igralci, predvsem centri. Vsak klub mora imeti trenerja, ki je osredotočen na individualno delo z višjimi igralci, to delo pa mora nato usklajevati s kolektivno taktiko. Že v svojih prejšnjih klubih sem vedno želel imeti v svoji strokovni ekipi nekoga, ki je osredotočen zgolj na to delo. Visoki košarkarji zahtevajo ogromno pozornosti, od njih se na igrišču zahteva vedno več. Na parketu večinoma prebijejo manj časa z žogo v svojih rokah, od njih se zahtevajo druge stvari. Drobnjak ima veliko izkušenj, ki jih bo lahko prenesel na mlade in tiste manj mlade košarkarje,” je ob tem dejal Jure Zdovc.

Dragiša Drobnjak je igralsko kariero sklenil lani v dresu Rogaške. Prve košarkarske korake je naredil pri Triglavu, v dolgoletni karieri pa je bil dvakrat državni prvak z Olimpijo, trikrat s Krko, enkrat s Šentjurjem, dvakrat pa se je naslova veselil tudi kot član belgijskega Oostendeja.

“Vesel sem, da bom svojo trenersko kariero začel na klopi Petrol Olimpije kot pomočnik Juretu Zdovcu, ki je v svetu košarke veliko ime. To je zame velika čast in hkrati dodatna motivacija, da po svojih najboljših močeh pripomorem h končnemu uspehu ekipe,” je dejal Drobnjak.

Foto: Sportida.com

Vir: STA

Priporočamo še

1

Manchester City: kralj Anglije, a brez evropske krone...Več

2

Nejc Mravlja: “Zavesa, dol!” (blog)...Več

3

PAOK: »Zbogom, Atene!«...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Družinska naveza Gajser, Nejcu zdaj zaupajo tudi Japonci...Več

2

Ronaldo kapetanu Rome: Premajhen si, da bi lahko govoril (VIDEO)...Več

3

Srhljivi prizor Gajserjevega padca, ki bi se lahko končal zelo hudo (VIDEO)...Več