šport TV 1 logo
18:55 V ŽIVO
Nimes - Lorient Ligue 1
šport TV 2 logo
17:00
Juventus - Crotone Serie A
šport TV 3 logo
17:30
Jesenice - Red Bull Juniors Alpska liga

Dončić in Garnbretova med največjimi vzhajajočimi vplivneži na svetu

Avtor: Klemen Verlič
17. 2. 2021, 20.14

Ameriška revija Time je na svoj svetovni seznam 100 vzhajajočih vplivnežev oziroma vodij leta 2021, Time 100 Next, uvrstila tudi slovenska športna fenomena košarkarja Luko Dončića in športno plezalko Janjo Garnbret. Oba vrhunska športnika, ki vsak na svojem področju premikata meje možnega, sta vrstnika in bosta letos dopolnila 22 let starosti.

Dončića je bralcem predstavil srbski košarkar Boban Marjanović, sicer Ljubljančanov soigralec v vrstah Dallas Mavericks v severnoameriški košarkarski ligi NBA.

“Na igrišču se z Luko ne moreš sprostiti. Četudi nisi v najboljšem položaju za met, lahko v vsakem trenutku uprizori nekaj tiste Lukove čarovnije ter sestavi popolno podajo, ki nekako pristane v tvojih rokah. Na vsaki tekmi predstavi novo potezo. To je noro,” je zapisal Marjanović. “Samo 21 jih šteje, a se je že uvrstil v najboljšo peterko NBA in čaka ga še veliko več priznanj.”

Posebno omembo si je prislužila tudi slovenska zvezdnica športnega plezanja Janja Garnbret, ki jo Time označuje za prvo kandidatko za zlato odličje na prestavljenih poletnih olimpijskih igrah v Tokiu, kjer bo športno plezanje prvič na sporedu olimpijskih iger.

Za revijo Time se je s slovensko športnico pogovarjal Billy Perrigo. Garnbretova upa, da bo dodatna pozornost šport dvignila na novo raven v obdobju, ko so plezalne dvorane po vsem svetu zaprte zaradi pandemije novega koronavirusa.

“Moja odgovornost je, da ta šport predstavim svetu in da dam dober zgled,” je povedala Garnbretova. In čeprav upa, da bo dobila zlato kolajno, ta ni edini cilj njenega potovanja v Tokio. “Sem takšna oseba, da če se ne zabavam, zagotovo ne bom dosegla dobrega rezultata. Tja bom šla uživati, ker vem, da če bom uživala, bo vse v redu.”

Dončić in Garnbretova, med njunima rojstnima dnevoma je le 12 dni razlike, Dončić je rojen 28. februarja, Garnbretova 12. marca, sta uvrščena v kategorijo “Phenoms” oziroma novih športnih zvezdnikov prihodnosti.

Foto: Guliver/Getty Images
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Robert Englaro:”Iličić je ustvarjalec in z Atalanto bo naredil še veliko” (VIDEO)...Več

2

Honda se je poklonila Gajserju: Zgodovinski prizori kot motivacija za prihodnost (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Neapelj je mesto, kjer ne poznajo pravil...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Hajduk v zadnji minuti do minimalne zmage nad Rijeko!...Več

2

Zimzeleni Ibra: najsvetlejša zvezda Milanovega neba...Več

3

OM sredi zastrašujoče nevihte...Več