single
[3]
127642

Dončić cilja uvrstitev na OI

Avtor: Urban Kolman
8. 6. 2021, 13.33

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je po izpadu iz boja za naslov prvaka v severnoameriški ligi NBA v video pogovoru z ameriškimi novinarji v ponedeljek potrdil, da je njegov naslednji cilj popeljati Slovenijo na olimpijske igre. Te se bodo 23. julija začele v Tokiu.

Slovenska košarkarska reprezentanca si bo med 29. junijem in 4. julijem v Kaunasu v družbi Litve, Poljske, Koreje, Venezuele in Angole skušala zagotoviti prvo vozovnico za olimpijske igre v zgodovini Slovenije.

Zdaj je postalo jasno, da ji bo na poti do tega cilja pomagal tudi Dončić. “To je moj naslednji cilj: popeljati Slovenijo na OI. Vračam se v Slovenijo, kjer bom znova začel trenirati, tako da ni počitnic,” je v videu pogovoru z novinarji dejal 22-letnik.

Dončić je bil tudi v tretji sezoni v ligi NBA nosilec svoje ekipe Dallas Mavericks, v njej pa je v rednem delu sezone v povprečju dosegel 27,7 točke, 7,2 skoka in 8,6 podaje na tekmo. Dallas pa je iz tekmovanja za naslov prvaka lige NBA izpadel po prvem krogu končnice, v katerem je bila po sedmih tekmah uspešnejša ekipa Los Angeles Clippers.

Reprezentanca se bo začela zbirati 10. junija v Zrečah, v Litvo pa bo odpotovala 25. junija.

Vir: STA
Foto: Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Žan Rogelj: Menim, da je nogomet šport št. 1 v Avstriji (VIDEO)...Več

2

NA DANAŠNJI DAN: Krstna tekma Slovenije na velikih tekmovanjih (VIDEO)...Več

3

Kovačić: Hrvaška lahko doseže velike stvari (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser: Ni enostavno postati prvak, še težje pa je naslov ubraniti...Več

2

Ekipa ŠPORT TV pripravljena na EURO 2020...Več

3

Oblak vodi enajsterico zvezd, ki jih ne bo na EP...Več