šport TV 1 logo
16:15
Juventus - Milan Serie A
šport TV 2 logo
15:30
Sassuolo - Lazio Serie A
šport TV 3 logo
15:25
Bordeaux - Lyon Ligue 1

Domžale ta vikend v znamenju ženske košarke

Avtor: Šport TV
5. 3. 2020, 14.10

Mednarodni praznik žensk bo letos košarkarsko obarvan, saj bomo v športni dvorani Domžale v nedeljo, 8. marca dobili prve članske zmagovalke letošnje sezone. Košarkarice namreč ta vikend čaka zaključni turnir pokalnega tekmovanja, prav tako pa bomo spremljali končni odločitvi v Mini pokalu deklet. Zaključni turnir bo potekal v organizaciji ŽKD Jasmin sport Ledita in Košarkarske zveze Slovenije. Vstop na tribune domžalske dvorane je prost.

V Domžalah se bo tako zaključila že 29. izvedba pokalnega tekmovanja za članice. Glavne favoritinje za osvojitev pokalnega naslova so tudi v letošnji sezoni košarkarice Cinkarne Celje. Slednje so se lovorike Pokala članic veselile že 13-krat, nazadnje lani, ko so v mariborski dvorani Tabor v polfinalu ugnale kranjski Triglav in v finalu ljubljansko Ilirijo. Vstop na tribune domžalske dvorane je prost, vse tekme pa si boste v neposrednem prenosu lahko ogledali na Šport TV.

ZAKLJUČNI TURNIR POKALA ČLANIC, Športna dvorana Domžale

Polfinale – sobota, 7. marec 2020
ob 15.30 – AKSON ILIRIJA : JASMIN SPORT LEDITA (par A) – prenos na Šport TV

Samo Plevnik, trener Akson Ilirije:
”Na zaključni turnir pokalnega tekmovanja prihajamo z željo po čim boljši igri. Če se nam bo pokazala priložnost za presenečenje, jo bomo zagrabili z obema rokama. Igralke so po večini v dobri formi in v tekmovanju kjer odloča ena tekma, je možno prav vse.”

Alen Ploj, trener Jasmin sport Ledite:
“Uvrstitev na finalni turnir Pokala članic je za naš klub zagotovo velika prelomnica in dokaz, da klub raste iz leta v leto. Pred začetkom sezone smo sestavili ekipo, ki iz tekme v tekmo dokazuje, da so prava ekipa, ki diha kot eno. Velike zasluge za to, da imamo res dobre pogoje za delo, da se vsi počutimo odlično ter da je klub v letošnji sezoni naredil še en velik korak naprej tudi med članskimi ekipami v Sloveniji, pa ima zagotovo vodstvo kluba. Prepričan sem, da bodo na finalnem turnirju navijači lepo napolnili dvorano in da bomo prikazali igro, ki jo kažemo to sezono. Srečno vsem štirim ekipam. ”

ob 18.30 – TRIGLAV : CINKARNA CELJE (par B) – prenos na Šport TV

Gašper Sluga, trener Triglava:
“Najprej čestitke vsem udeležencem finalnega turnirja Pokala članic. Mi smo v situaciji, v kateri se moramo bolj osredotočiti nase, kot na nasprotnika. Časa pa ni veliko. Vloga favorita je absolutno na strani Celja, na nas pa je, da odigramo maksimalno borbeno in kolektivno tako v napadu kot v obrambi.”

Damir Grgić, trener Cinkarne Celje:
”Čestitke vsem ekipam za uvrstitev na zaključni turnir pokalnega tekmovanja. Dobro se zavedamo, da je pokalno tekmovanje zelo specifično, kjer so možna presenečenja. Naredili bomo vse, da bomo upravičili vlogo favorita in tako v Domžalah še štirinajstič v zgodovini kluba osvojili pokalno lovoriko.”

Finale – nedelja, 8. marec 2020
17.00 – FINALE ZMAGOVALKE PARA A : ZMAGOVALKE PARA B – prenos na Šport TV

 

Foto: Sportida.com
VIR: KZS

Priporočamo še

1

Xavi naj bo!...Več

2

Fairplay v karanteni...Več

3

Alberto Gilardino: Violinist na začetku nove poti...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Postopno, a strastno taktično dozorevanje Jürgena Kloppa...Več

2

Kurtić za ŠTV: Nisem še rekel zadnje, Jojo je TOP 5 na svetu!...Več

3

Celotna kariera Uroša Zormana zajeta v eno biografijo (intervju)...Več