single
[2,3194]
229668

Domžale ostale brez kapetana, kariero bo nadaljeval pri severnih sosedih

Avtor: Urban Kolman
29. 6. 2024, 10.10

23-letni Ljubljančan Benjamin Markuš se prvič v svoji karieri seli na tuje. Oblekel bo dres avstrijskega prvoligaša Hartberga, ki je v minuli sezoni zasedel peto mesto in v kvalifikacijah za Konferenčno ligo za las zgrešil uvrstitev v Evropo.

”Domžale so bile od poletja 2015 praktično moj drugi dom, kraj, kjer sem odrastel in dozorel, tako kot oseba kot tudi igralec in zato jim bom za vedno hvaležen. Bilo je veliko vzponov in tudi nekaj padcev, ampak vedno mi bodo v spominu ostale samo lepe stvari, ki pa jih ni bilo malo. Vedel sem, da bo počasi prišel dan, ko bom moral narediti korak naprej in ko se je pojavil Hartberg, nisem okleval,” je ob odhodu z Domžal dejal Benjamin Markuš.

Markuš se je Domžalam pridružil že v selekciji do 15 let. V drugem delu sezone 2020/21 je kot posojen nogometaš nosil dres sosednjega Doba, nato pa se je vrnil v rumeno družino, za katero je do danes odigral kar 129 uradnih tekem. Mladi zvezni igralec je za člansko ekipo rumene družine dosegel 4 zadetke, v pretekli sezoni pa je ob Zeniju Husmaniju nosil tudi kapetanski trak rumene družine.

Izvršni direktor Matej Oražem je dodal: ”Benjamin je pri nas dozorel in dosegel nivo, ki mu je omogočil prestop v močnejši klub in ligo. S svojo odgovornostjo na in izven igrišča je odličen vzor mlajšim igralcem in bo pri nas vedno dobrodošel. Nadaljujemo s svojo filozofijo in poslanstvom, uveljavljamo mlade igralce, nudimo jim priložnost in jim omogočamo prehod na višji nivo, ki v končni fazi vodi tudi do državne reprezentance.”

Foto: Sportida.com
Vir: NK Domažale

Zadnje video vsebine

1

Bravo poražen na svoji krstni evropski preizkušnji (VIDEO)...Več

2

“Prodal” je Kavčiča, bo zdaj še Jovana? Poplatnik je vlečni voz Brava in prvi adut v Evropi (VIDEO)...Več

3

Sekulić po izpadu odgovarja kritikom: “Vedno je najlažje kritizirati in kriviti trenerja” (VIDEO)...Več

4

(VIDEO) Herlings z opravičilom Gajserju: Žal mi je, da sem ga moral prehiteti na takšen način...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Luka Dončić: “Vsakič mi je v čast igrati za Slovenijo” (VIDEO)...Več

2

Vilfan po visokem porazu Slovenije proti Grčiji: Pričakujem, da bo selektor nepreklicno odstopil (VIDEO)...Več

3

Benjamin Šeško “odprl” srce in nagovoril navijače (FOTO)...Več