pismo ikona
šport TV 1 logo
01:00
Lyon - Metz Ligue 1
šport TV 2 logo
01:00
Sassuolo - Parma Serie A
šport TV 3 logo
01:00
Marseille - Nimes Ligue 1

Đoković ne bo kandidiral za svet igralcev ATP

Avtor: Kenny Jan
22. 12. 2020, 08.45

Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković je na družbenih omrežjih sporočil, da je umaknil kandidaturo za članstvo v svetu igralcev ATP. Vsem igralcem, ki so ga imenovali, se je zahvalil za podporo in izpostavil, da mu to izvolitev preprečuje novo pravilo, ki namiguje na navzkrižje interesov z njegovim sindikatom teniških igralcev PTPA.

Đoković je letos poleti skupaj s še nekaterimi tenisači ustanovil PTPA, novi sindikat profesionalnih teniških igralcev, ki deluje neodvisno od združenja igralcev ATP. To je povzročilo številne premike med teniškimi igralci in dodaten razdor znotraj moške teniške karavane.

Vseeno so 17-kratnega zmagovalca turnirjev za grand slam teniški kolegi nominirali za mesto v svetu igralcev ATP, a mu morebitno izvolitev na to funkcijo preprečuje pravilo, ki ga je ATP sprejela le nekaj dni po Srbovi nominaciji.

Pravilo pravi, da vsi člani novoustanovljenega PTPA ali kateregakoli drugega združenja, za katerega ATP domneva, da ima navzkrižje interesov, ne smejo biti izvoljeni v svet igralcev ATP.

“Kot veste, sem član PTPA, nedavno ustanovljenega združenja igralcev, ki v prvi vrsti ne želi biti v konfliktu z ATP. PTPA bi morali najprej organizirati, kar se tiče strategije in dolgoročne vizije, ker pa je ATP nedavno najavila, da ne želi sodelovati z drugimi združenji, je nejasno, kako bo v prihodnje ATP gledal na nas,” je svojo odločitev dodatno razložil 33-letni Beograjčan.

V prihodnje si želi napredka in več sodelovanja znotraj tenisa, zavezal pa se je, da bo še naprej strastno branil interese svojih kolegov v teniški karavani.

Vir: ST
Foto: Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Pagliuca za ŠTV: Vesel sem, ker me je premagal Handanović...Več

2

VIDEO: Hakimi pokazal, kaj je kirurška natančnost...Več

3

Kung Fu Zlatan za ogrevanje uporabil milanskega trenerja (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Jojo kot Messi, zabil s solo prodorom...Več

2

Iz Španije prepričani, da je to koš sezone (video)...Več

3

Analiza: Če bi žoga namesto v vratnico šla v gol … bi Milan bil še višje...Več