single
[1176]
169271

Dokazal, da sodi med TOP 10: Pancar v enem krogu prehitel kar štiri

Avtor: Marko Premrl
5. 9. 2022, 10.24

Sezona Jana Pancarja v MX2 se je končala na enajstem mestu v skupnem seštevku, kar je bistveno bolje, kot v vseh preteklih letih. S predstavo v Turčiji je potrdil, da sodi med deset najboljših.

Čeprav so bile oči širše javnosti v razredu MX2 usmerjene v boj za naslov med Tomom Viallom in Jagom Geertsom, smo Slovenci stiskali pesti za še eno dobro predstavo Jana Pancarja. V skupnem seštevku prvenstva je sicer Jan vedel, da se ne more več prebiti med najboljših deset, je pa želel dokazati, da tja sodi.

Na prvi dirki, ki jo je začel s sedmega mesta, je hitro storil napako in se prve tri kroge vozil na petnajstem mestu, nato pa je za kar štiri sekunde izboljšal svoj čas in v četrtem krogu s petnajstega prišel na enajsto mesto. Tempo je še stopnjeval in v zadnji tretjini pridobil še štiri mesta za končno sedmo.

Na drugi dirki se je na začetku pognal bolje, prvi krog odpeljal na 11. mestu, potem pa se dvignil do osmega.

Enajsto mesto je zanj najboljši izkupiček v štirih sezonah dirkanja v MX2, kar je dobra popotnica za naslednje leto, v katerega se bo znova podal s svojo ekipo, saj prejete ponudbe niso bile dovolj kakovostne, da bi se v zadnjem letu tega razreda odločil zanje.

Omeniti velja še, da je Pancar osvojil naslov italijanskega prvaka v razredu MX2. Prvič v zgodovini omenjenega prvenstva se je pripetilo, da ga je dobil dirkač, ki ne prihaja iz Italije.

 

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Ivo Jan: Aleš Mušič je bil izjemno nepopustljiv in zanesljiv hokejist...Več

2

VIDEO: Sablja na tekmi lige prvakov očistil pajčevino, Muršakovi zatresli kar desetkrat...Več

3

VIDEO: V Kopru s futsal vrtiljakom zmedli obrambo nasprotnika...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Saj ni res, pa je: Neuspešno poskušal zadeti s sredine, nato je vajo ponovil nasprotnik…(VIDEO)...Več

2

Ultimativna čast: Dres Aleša Mušiča za večno pod stropom Tivolija (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Jesenice na drugi domači tekmi v AHL do druge zmage...Več